Jan De Nul Group – Dredging

Verken je talent, verleg je grenzen.

Design. Build. Connect. Jan De Nul Group geeft vorm aan water en land. Wereldwijd. Van complexe diensten voor de offshore energiesector, over grote bagger-en landwinningsprojecten op de rand van water en land tot alle mogelijke civiele bouwwerken op het land. Goed geïntegreerde competenties en investeringen leiden tot creatieve, duurzame en innovatieve oplossingen. Zo komt Jan De Nul Group tegemoet aan de wensen van de klanten van vandaag en morgen. Bouwen aan de toekomst.

Totaalconcept

Jan De Nul Group verzorgt op internationaal niveau bagger- en landwinningsprojecten van A tot Z: ontwerp, aanleg en onderhoud van havens, verdiepen van kanalen, landwinning en kustenverdedigingswerken, baggeren in de meest uiteenlopende condities. Vaak onderdeel van een allesomvattende haveninfrastructuurprojecten.

De firma werkte prestigieuze projecten van wereldformaat af: duurzame bescherming van kwetsbare kustgebieden, de uitbreiding van de luchthaven in Brisbane in Australië, de kustbeschermingswerken langsheen het Nederlandse eiland Texel, of de aanleg van het tweede Suezkanaal in Egypte.

#WEAREITA

Imagine Think Act. Of kortweg ITA. Wat startte als een bewustwordingsprogramma, werd de manier waarop Jan De Nul Group werkt. Meer nog, het is de filosofie, de cultuur van de groep. ITA is een werkwijze die iedereen helpt na te denken over de risico’s en mogelijkheden, en een duidelijk plan van aanpak, alvorens te handelen. Het is tegelijk de garantie op duurzame, veilige, creatieve en succesvolle oplossingen op maat van de klant.

Elke werknemer van Jan De Nul Group is er zich van bewust dat een goede voorbereiding en operationele controle de sleutels zijn tot een succesvol en veilig project, verbeterde processen en, last but not least, tevreden mensen: de klant, de omgeving en de eigen werknemers!

This embedded content is only visible after accepting cookies.

Zeer diverse vloot

De baggervloot van Jan De Nul Group is modern, hightech en divers als gevolg van een resolute investeringspolitiek in eigen materieel. De nieuwe schepen en de geavanceerde technologie die ze mee aan boord nemen, zijn door het interne departement design en engineering ontworpen. Bovendien levert Jan De Nul Group de baggeruitrusting zelf aan de scheepswerf, een unicum in de baggerwereld.

De vloot van Jan De Nul Group telt een aantal grote baggerschepen en multipurpose installatieschepen:

 • Een krachtige cuttervloot met o.a. de J.F.J. De Nul met een totaal geïnstalleerd dieselvermogen van 27.240 kW, en de vier identieke cutterzuigers Fernão de Magalhães, Ibn Battuta, Zheng He and Niccolò Machiavelli, elk met een totaal geïnstalleerd dieselvermogen van 23.520 kW
 • De zusterschepen Cristóbal Colón en Leiv Eiriksson, met een beuninhoud van 46.000 m³
 • De zusterschepen Simon Stevin en Joseph Plateau, grote rotsinstallatieschepen,
 • De Isaac Newton, een hightech kabellegger

Groene technologie en innovaties aan boord

Bij het ontwerp van zijn schepen houdt Jan De Nul Group rekening met de milieu-impact ervan. Jan De Nul gaat milieu-uitdagingen aan door te focussen op het verlagen van de voetafdruk van zijn activiteiten in het bijzonder op water- en luchtkwaliteit, en op het klimaat. Luchtverontreiniging is een van de grootste gevaren voor de volksgezondheid. Bouwactiviteiten op zee situeren zich meestal in de buurt van kustlijnen, grotere en kleinere havens, en dichtbevolkte gebieden. De groep is er zich van bewust dat ongeacht de brandstofkeuze of motortechnologie, de uitlaatgassen altijd moeten worden gefilterd.

Als een van de belangrijkste wereldspelers in waterbouwwerken verricht Jan De Nul Group baanbrekend werk op het vlak van zo’n emissiebehandeling. De nieuwste generatie van Jan De Nul’s schepen is uitgerust met een filtertechniek voor uitlaatgassen die voldoet aan de strenge Europese EURO STAGE V-richtlijnen inzake emissies op het land en op binnenwateren.

Het uiterst geavanceerde tweeledige uitlaatgasfiltersysteem haalt tot 99% van de nanopartikels uit de uitstoot met behulp van een dieselpartikelfilter (DPF) en een selectief katalytisch reductiesysteem (SCR) voor het drastisch reduceren van NOx.

Jouw carrière

Gemotiveerd zeevarend personeel vindt bij ons een prettige werkomgeving. Nieuwste technologieën, ruime en moderne leefruimtes en dito ontspanningsmogelijkheden, alsook mediafaciliteiten aan boord zorgen voor een uitdagende werkomgeving. Samen met andere collega’s wordt er gezorgd voor een aangename werksfeer. Een vakantieschema van ‘6 weken weg, 6 weken thuis’ en een goed salaris maken het aanbod compleet.

Facts about
 • Aantal werknemers: 7.500
 • Sectoren: Offshore, bagger, maritiem
 • Gewenst werk- en denkniveau: hbo
 • Gewenste studierichtingen: Nautisch
 • Gewenste opleidingen: Nautisch
 • Carrièrefase: Starter, young professional
 • Openstaande functies: zie jobs.jandenul.com