Jan De Nul Group – Dredging

Verken je talent, verleg je grenzen.

Design. Build. Connect. Jan De Nul Group geeft vorm aan water en land. Wereldwijd. Van complexe diensten aan de offshore energie- en energietransitiesector, over grote bagger- en verdedigingswerken op de rand van water en land, tot uitdagende civiele en milieuwerken. Goed geïntegreerde competenties en investeringen leiden tot creatieve, duurzame en innovatieve oplossingen. Zo levert Jan De Nul Group resultaten voor tevreden klanten. Vandaag, maar ook morgen.

Wereldwijd voert Jan De Nul Group bagger- en landwinningsprojecten van a tot z uit.

 • Landwinning
 • Haveninfrastructuur
 • Kust- en oeverbescherming
 • Baggeren
View on Youtube.

De maritieme activiteiten van Jan De Nul Group maken zeevaart mogelijk. We houden rivieren en kanalen op diepte, breiden bestaande havens uit en bouwen nieuwe havens. Door kustlijnen te verdedigen en uit te breiden, beschermen we het leven op het land. We leveren de klant creatieve en innovatieve oplossingen op maat, waarbij we kunnen instaan voor zowel ontwerp, uitvoering als onderhoud.

Jan De Nul Group beschikt als enige in de sector over een interne multidisciplinaire studiedienst die elke vorm van project- en materieeldesign kan uitvoeren en opvolgen. Die eigen studiecapaciteiten maken het mogelijk om al ruim voor opstart van een project, maar ook tijdens de projectuitvoering, een allesomvattende partner voor de klant te zijn.

We werkten prestigieuze projecten van wereldformaat af: duurzame bescherming van kwetsbare kustgebieden, de uitbreiding van de luchthaven in Brisbane in Australië, de kustbeschermingswerken langsheen het Nederlandse eiland Texel, of de aanleg van het tweede Suezkanaal in Egypte.

CODE ZERO, ONS ENGAGEMENT

Jan De Nul Group koestert duurzame ambities. In ons bewustmakingsprogramma Code Zero verenigen we al onze duurzame initiatieven uit de 10 focusgebieden. Onze ambities zijn daarbij duidelijk:

 • Zero emissions: We verminderen actief onze ecologische voetafdruk.
 • Zero accidents: We zetten non-stop in op een veilige werkomgeving.
 • Zero breaches: We tolereren geen ethisch en sociale inbreuken.
 • Zero waste: We zoeken naar circulaire oplossingen en manieren om ons afval te reduceren.

Code Zero is geen startpunt, het is de weg die we al jaren bewandelen. Nu schakelen we een versnelling hoger. We go for zero! Voor een betere toekomst.

ONZE FILOSOFIE: IMAGINE THINK ACT

Elke werknemer bij Jan De Nul Group handelt dagelijks volgens onze ITA-filosofie. Een goede voorbereiding en operationele controle vormen de noodzakelijke garantie op succes. Het zit in onze natuur om zo te werken. Kwaliteit, veiligheid, verbeterde processen en tevreden stakeholders: daar draait het om. Met een no-nonsensementaliteit streven we samen met onze klanten, partners en onderaannemers naar hetzelfde doel.

ZEER DIVERSE VLOOT VOOR ELK PROJECT

Jan De Nul Group bezit een veelzijdige en ultramoderne vloot van bagger- en offshore installatieschepen. Het grootste deel ervan is eigen ontwerp. Door het diverse gamma kunnen we voor elke projectrealisatie de ideale samenstelling aanbieden. De vloot van Jan De Nul Group telt een aantal grote baggerschepen:

 • Een krachtige cuttervloot waaronder Willem van Rubroeck, ’s werelds grootste cutterzuiger met een totaal geïnstalleerd dieselvermogen van 41.346 kW.
 • Een indrukwekkende hoppervloot waaronder de zusterschepen Cristóbal Colón en Leiv Eiriksson, met een beuninhoud van 46.000 m³.
 • Hypermoderne Lage-emissieschepen (Ultra-Low Emission vessels of kortweg ULEv), de eerste met de nieuwe Bureau Veritas-certificering voor extreem lage emissies.

De nieuwe generatie schepen van Jan De Nul Group is klaar voor een duurzame toekomst. De motoren van onze ULEv’s zijn voorzien van gesofisticeerde uitlaatgasbehandelingssystemen: een katalysator maakt stikstofoxiden onschadelijk, terwijl een roetfilter de fijnste deeltjes tegenhoudt. Op die manier halen we tot 99 procent van het aantal stofdeeltjes uit de uitlaatgassen. Een sterk staaltje in-house design waarmee we in onze sector een absolute voortrekkersrol opnemen.

JOUW CARRIÈRE

Gemotiveerd zeevarend personeel vindt bij ons een prettige werkomgeving. Nieuwste technologieën, ruime en moderne leefruimtes en dito ontspanningsmogelijkheden, alsook mediafaciliteiten aan boord zorgen voor een uitdagende werkomgeving. Samen met andere collega’s wordt er gezorgd voor een aangename werksfeer. Een vakantieschema van ‘6 weken weg, 6 weken thuis’ en een goed salaris maken het aanbod compleet.

“We bieden wereldwijd unieke en innovatieve oplossingen om de levenskwaliteit van mensen te verhogen, gemeenschappen te verbinden en infrastructuur te verbeteren.”

Facts about
 • Aantal werknemers: 6.267
 • Sectoren: Civiel, Dredging, Marine Energie, Offshore, Wind
 • Gewenst werk- en denkniveau: Hbo
 • Gewenste opleidingen: Nautisch
 • Carrièrefase: Starter, young professional
 • Openstaande functies: zie jobs.jandenul.com