Jan De Nul Group – Offshore

Verken je talent, verleg je grenzen.

Design. Build. Connect. Jan De Nul Group geeft vorm aan water en land. Wereldwijd. Van complexe diensten voor de offshore energiesector, over grote bagger-en landwinningsprojecten op de rand van water en land tot alle mogelijke civiele bouwwerken op het land. Goed geïntegreerde competenties en investeringen leiden tot creatieve, duurzame en innovatieve oplossingen. Zo komt Jan De Nul Group tegemoet aan de wensen van de klanten van vandaag en morgen. Bouwen aan de toekomst.

Op maat van de offshore industrie

Jan De Nul Group legt zich al jaren toe op specifieke offshore diensten:

 • Interventiewerken aan de zeebodem
 • Rotsinstallatie en ballasting
 • Installatie van onderzeese structuren, kabels en umbilicals
 • Installatie van offshore windparken, inclusief de installatie van export- en inter array-kabels, bouw en installatie van gravity based foundations, transport en installatie van jackets, monopijlers of offshore hoogspanningsstations, installatie van scour protection rond de funderingen en installatie van de volledige turbines zelf
 • Ontmanteling van offshore infrastructuur

Elk project kan op EPC-basis worden aangeboden. Steeds vaker gaan klanten op zoek naar een allesomvattende, one-stop-shop oplossing voor hun projecten – met een geïntegreerde aanpak van het eerste ontwerp tot en met de uiteindelijke installatie. De grote expertise op het gebied van design, aankoop en engineering stelt Jan De Nul Group in staat om totaaloplossingen op EPC-basis aan te bieden, waardoor de risico’s bij de klant worden weg genomen. De in-house engineeringafdeling ontwerpt het benodigde materieel en past bestaand materieel aan waar nodig. Elke offshore opdracht brengt namelijk nieuwe uitdagingen met zich mee. Schepen en tools worden indien nodig omgebouwd op maat van het project.

Prestigieuze offshore projecten

Jan De Nul Group realiseerde al tal van prestigieuze offshore projecten over de hele wereld, zoals de bouw in 2016 van het offshore windmolenpark Nobelwind voor de Belgische kust (50 turbines van 3,3 MW elk) en de installatie in 2018 van exportkabels in het Verenigd Koninkrijk, waarvoor speciale graafmachines in-house ontworpen en gebouwd werden. Ook in 2018 haalde Jan De Nul Group zijn eerste offshore windprojecten buiten Europa binnen: het ontwerp en de installatie van de offshore windmolenparken Changhua en Formosa 1 Phase 2, de allereerste offshore windmolenparken in Taiwan. In 2019 won Jan De Nul Group het contract voor de bouw van het naburig gelegen Formosa 2 offshore windpark.

#WEAREITA

Imagine Think Act. Of kortweg ITA. Wat startte als een bewustwordingsprogramma, werd de manier waarop Jan De Nul Group werkt. Meer nog, het is de filosofie, de cultuur van de groep. ITA is een werkwijze die iedereen helpt na te denken over de risico’s en mogelijkheden, en een duidelijk plan van aanpak, alvorens te handelen. Het is tegelijk de garantie op operationele controle en op duurzame, veilige, creatieve en succesvolle oplossingen op maat van de klant.

Elke werknemer van Jan De Nul Group is er zich van bewust dat een goede voorbereiding en operationele controle de sleutels zijn tot een succesvol en veilig project, verbeterde processen en, last but not least, tevreden mensen: de klant, de omgeving en de eigen werknemers!

This embedded content is only visible after accepting cookies.

Een diverse en duurzame vloot, klaar voor de toekomst

Bij Jan De Nul Group heerst een resolute investeringspolitiek in eigen materieel. Hierdoor beschikt Jan De Nul Group over een zeer moderne en uitgebalanceerde vloot, geschikt voor alle fasen in een offshore project: van de voorbereiding van de zeebodem, over de installatie van windmolenparken, het ballasten van constructies, tot het installeren van rots, kabels en umbilicals.

De nieuwe schepen en hun geavanceerde technologie aan boord zijn door de interne engineeringafdeling ontworpen. Bovendien levert Jan De Nul Group de baggeruitrusting zelf aan de scheepswerf, een unicum in de baggerwereld.

De vloot van Jan De Nul Group telt hoogtechnologische multipurpose installatieschepen: de rotsinstallatieschepen Simon Stevin en Joseph Plateau, de meest hightech kabellegger Isaac Newton, en de jack-up installatieschepen Vole au vent en Taillevent, en de next generation offshore installatieschepen Voltaire en Les Alizés, beide verwacht in 2022.

Groene technologie en innovaties aan boord

Bij het ontwerp van zijn schepen houdt Jan De Nul Group rekening met de milieu-impact ervan. Jan De Nul gaat milieu-uitdagingen aan door te focussen op het verlagen van de voetafdruk van zijn activiteiten in het bijzonder op water- en luchtkwaliteit, en op het klimaat. Luchtverontreiniging is een van de grootste gevaren voor de volksgezondheid. Bouwactiviteiten op zee situeren zich meestal in de buurt van kustlijnen, grotere en kleinere havens, en dichtbevolkte gebieden. De groep is er zich van bewust dat ongeacht de brandstofkeuze of motortechnologie, de uitlaatgassen altijd moeten worden gefilterd.

Als een van de belangrijkste wereldspelers in waterbouwwerken verricht Jan De Nul Group baanbrekend werk op het vlak van zo’n emissiebehandeling. De nieuwste generatie van Jan De Nul’s schepen is uitgerust met een filtertechniek voor uitlaatgassen die voldoet aan de strenge Europese EURO STAGE V-richtlijnen inzake emissies op het land en op binnenwateren.

Het uiterst geavanceerde tweeledige uitlaatgasfiltersysteem haalt tot 99% van de nanopartikels uit de uitstoot met behulp van een dieselpartikelfilter (DPF) en een selectief katalytisch reductiesysteem (SCR) voor het drastisch reduceren van NOx.

Jouw carrière

Gemotiveerd zeevarend personeel vindt bij ons een prettige werkomgeving. Nieuwste technologieën, ruime en moderne leefruimtes en dito ontspanningsmogelijkheden, alsook mediafaciliteiten aan boord zorgen voor een uitdagende werkomgeving. Samen met andere collega’s wordt er gezorgd voor een aangename werksfeer. Een vakantieschema van ‘6 weken weg, 6 weken thuis’ en een goed salaris maken het aanbod compleet.

Facts about
 • Aantal werknemers: 7.500
 • Sectoren: Offshore, bagger, maritiem
 • Gewenst werk- en denkniveau: hbo
 • Gewenste studierichtingen: Nautisch
 • Gewenste opleidingen: Nautisch
 • Carrièrefase: Starter, young professional
 • Openstaande functies: zie jobs.jandenul.com