Jan De Nul Group – Offshore

Verken je talent, verleg je grenzen.

Design. Build. Connect. Jan De Nul Group geeft vorm aan water en land. Wereldwijd. Van complexe diensten aan de offshore energie- en energietransitiesector, over grote bagger- en verdedigingswerken op de rand van water en land, tot uitdagende civiele en milieuwerken. Goed geïntegreerde competenties en investeringen leiden tot creatieve, duurzame en innovatieve oplossingen. Zo levert Jan De Nul Group resultaten voor tevreden klanten. Vandaag, maar ook morgen.

Jan De Nul Group legt zich al jaren toe op specifieke offshore diensten:

 • Zeebodeminterventie
 • Rotsinstallatie
 • Installatie van offshore structuren
 • Installatie van kabels en umbilicals
 • Ontmantelen en hijsen
View on Youtube.

Jan De Nul Group biedt specifieke diensten aan voor de offshore energiemarkt. Onze uitgebreide vloot van installatieschepen wordt ingezet voor diverse activiteiten. We installeren structuren op zee en beschermen ze tegen erosie. Maar we ontkoppelen en verwijderen ook die structuren als ze aan vervanging toe zijn. Door een integrale aanpak van ontwerp tot uitvoering voorzien we steeds een creatieve totaaloplossing, op maat van de klant.

Elk project kan op EPC-basis worden aangeboden. Steeds vaker gaan klanten op zoek naar een allesomvattende, one-stop-shop oplossing voor hun projecten – met een geïntegreerde aanpak van het eerste ontwerp tot en met de uiteindelijke installatie. De grote expertise op het gebied van design, aankoop en engineering stelt Jan De Nul Group in staat om totaaloplossingen op EPCI-basis aan te bieden, waardoor de risico’s bij de klant worden weg genomen. De in-house engineeringafdeling ontwerpt het benodigde materieel en past bestaand materieel aan waar nodig. Elke offshore opdracht brengt namelijk nieuwe uitdagingen met zich mee. Schepen en tools worden indien nodig omgebouwd op maat van het project.

PRESTIGIEUZE OFFSHORE PROJECTEN

Jan De Nul Group realiseerde al tal van prestigieuze offshore projecten over de hele wereld, zoals de bouw van het offshore windmolenpark Nobelwind voor de Belgische kust (50 turbines van 3,3 MW elk) en de installatie van exportkabels voor het Race Bank windmolenpark in het Verenigd Koninkrijk, waarvoor speciale graafmachines in-house ontworpen en gebouwd werden.

In 2018 haalde Jan De Nul Group zijn eerste offshore windprojecten buiten Europa binnen: het ontwerp en de installatie van de offshore windmolenparken Changhua en Formosa 1 Phase 2, de allereerste offshore windmolenparken in Taiwan. Intussen haalde Jan De Nul Group ook het contract voor Formosa 2 offshore windpark in Taiwan binnen, en installeerde de groep het Coastal Virginia windmolenpark in de VS.

CODE ZERO, ONS ENGAGEMENT

Jan De Nul Group koestert duurzame ambities. In ons bewustmakingsprogramma Code Zero verenigen we al onze duurzame initiatieven uit de 10 focusgebieden. Onze ambities zijn daarbij duidelijk:

 • Zero emissions: We verminderen actief onze ecologische voetafdruk.
 • Zero accidents: We zetten non-stop in op een veilige werkomgeving.
 • Zero breaches: We tolereren geen ethisch en sociale inbreuken.
 • Zero waste: We zoeken naar circulaire oplossingen en manieren om ons afval te reduceren.

Code Zero is geen startpunt, het is de weg die we al jaren bewandelen. Nu schakelen we een versnelling hoger. We go for zero! Voor een betere toekomst.

ONZE FILOSOFIE: IMAGE THINK ACT

Elke werknemer bij Jan De Nul Group handelt dagelijks volgens onze ITA-filosofie. Een goede voorbereiding en operationele controle vormen de noodzakelijke garantie op succes. Het zit in onze natuur om zo te werken. Kwaliteit, veiligheid, verbeterde processen en tevreden stakeholders: daar draait het om. Met een no-nonsensementaliteit streven we samen met onze klanten, partners en onderaannemers naar hetzelfde doel.

EEN DIVERSE EN DUURZAME VLOOT, KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Jan De Nul Group bezit een veelzijdige en ultramoderne vloot van bagger- en offshore installatieschepen. Het grootste deel ervan is eigen ontwerp. Door het diverse gamma kunnen we voor elke offshore project de ideale samenstelling aanbieden. De vloot van Jan De Nul Group telt hoogtechnologische multipurpose installatieschepen, waaronder:

 • Rotsinstallatieschepen Simon Stevin en Joseph Plateau
 • De meest hightech en performante kabelleggers Isaac Newton en Connector
 • Jack-up installatieschepen Vole au vent en Taillevent
 • NextGen offshore installatieschepen Voltaire en Les Alizés, beide verwacht in 2022.

JOUW CARRIÈRE

Gemotiveerd zeevarend personeel vindt bij ons een prettige werkomgeving. Nieuwste technologieën, ruime en moderne leefruimtes en dito ontspanningsmogelijkheden, alsook mediafaciliteiten aan boord zorgen voor een uitdagende werkomgeving. Samen met andere collega’s wordt er gezorgd voor een aangename werksfeer. Een vakantieschema van ‘6 weken weg, 6 weken thuis’ en een goed salaris maken het aanbod compleet.

“We bieden wereldwijd unieke en innovatieve oplossingen om de levenskwaliteit van mensen te verhogen, gemeenschappen te verbinden en infrastructuur te verbeteren.”

Facts about
 • Aantal werknemers: 6.267
 • Sectoren: Civiel, Dredging, Marine Energie, Offshore, Wind
 • Gewenst werk- en denkniveau: Hbo
 • Gewenste opleidingen: Nautisch
 • Carrièrefase: Starter, young professional
 • Openstaande functies: zie jobs.jandenul.com