Bart Gorsse, Chief Engineer bij Jan De Nul en Coco Kossmann, Host Navingo Career Podcast.

Podcast #17 – Jan De Nul

Eerste aflevering van 2022 en vandaag gaat Coco Kossmann met Bart Gorsse in gesprek. Bart is Chief Engineer bij Jan De Nul op het spiksplinternieuwe offshore installatieschip ‘Les Alizes’. Op dit moment het nieuwste en grootste hijsschip uit de vloot van Jan De Nul. Bart begeleid de bouw van het schip (bijna klaar in China) en zorgt ervoor dat alles ook daadwerkelijk goed gaat werken.

Bart Gorsse, Chief Engineer bij Jan De Nul en Coco Kossmann, Host Navingo Career Podcast.
View on Spotify.
👉Podbean https://bit.ly/3AWfGe
👉Apple https://apple.co/3gBW9al
👉Google https://bit.ly/3olGRe5

De Les Alizes is een offshore installatieschip van de nieuwste generatie voor windenergie en ontmantelingswerken op zee en kan straks XXL-windturbineonderdelen op zee installeren, in drijvende omstandigheden én met ultra-lage emissies. Bart vertelt over zijn rol als Chief Engineer (baas van alle techniek aan boord!) en wat voor brute apparatuur er allemaal is. Hoeveel motoren staan er denk je in de Les Alizes? Wel 6, a 10.000 pk per stuk, dat zijn wel heul dikke machines… En de kraan die erop staat is mega. Verder wordt er uiteraard gesproken over het leven aan boord, er kan gewoon gevoetbald worden binnen om maar iets te noemen. En Bart vertelt wat er zo mooi aan is om de volledige bouw van zo’n schip mee te maken en hoe hij dit allemaal combineert met zijn gezin thuis. Bart werkt nu 12 jaar bij Jan De Nul en hij is al op veel plekken op de wereld geweest, Brazilië, Australië, Malediven en Abu Dhabi zijn een aantal plaatsen waar hij aan de slag is geweest. En hij heeft al meerdere schepen gebouwd zien worden en in actie mee mogen maken. Op dit moment werken er zo’n 6700 mensen bij Jan De Nul en ze zijn opzoek naar nog meer collega’s.

Dus doe je iets met techniek? En wil je een mooie avontuurlijke baan? Bekijk dan de vacatures op de website of ga naar www.JanDeNul.com en laat je inspireren.

Bart Gorsse

Bart begon zijn Engineer carrière bij Van Oord. Dit deed hij nadat hij de Bachelor in Maritime Operations had afgerond aan de Hogeschool Rotterdam. Na een aantal jaar bij Van Oord vond Bart het tijd voor een nieuwe uitdaging. Hij ging aan de slag als 2nd engineer bij Jan De Nul. Na een korte tijd groeide hij door naar 1st engineer. Zes jaar lang deed hij dit werk. Dit werd beloont met een functie als Chief Engineer. Inmiddels werkt Bart alweer bijna 12 jaar bij Jan De Nul, waarvan de laatste vijfeneenhalf jaar als Chief Engineer.

Heb je een vraag voor de podcast of wil je iets kwijt? Stuur dan een mailtje naar [email protected] 

Related companies

List of related companies