Hydrauvision

Daagt je uit

Hydrauvision is specialist en koploper in aandrijftechniek. We zijn wereldwijd actief als veelzijdige totaalaanbieder van hydraulische en elektrische aandrijvingen. We ontwerpen, produceren, onderhouden, reviseren en verhuren hydraulische systemen en leidingwerk voor tal van industriële bedrijven, internationale bagger- en offshorebedrijven, weg- en waterbouw en andere bedrijfstakken waarin aandrijftechniek een rol speelt. Deze bedrijven vinden in Hydrauvision de partner waarvoor geen uitdaging te groot is.

Koploper

Koploper ben en blijf je alleen als je met hoogwaardige materialen werkt, continu ambitieus en leergierig bent en gefocust blijft op de meest optimale oplossing voor je klanten. Bij Hydrauvision leggen we de lat hoog. We dagen onszelf uit om verder te kijken dan de gebaande paden en alert te zijn op nieuwe kansen en mogelijkheden. Innovaties beginnen bij ons en de beste eindproducten komen van onze hand. Zo zijn en blijven we de toonaangevende specialist op het gebied van complete hydraulische en elektrische aandrijvingen en bijbehorende besturingen.

Heel divers

De projecten waar we aan werken, lopen qua aard, grootte en complexiteit sterk uiteen. Zo kunnen we niet alleen innovatieve megaprojecten ontwerpen, installeren, opstarten en onderhouden, maar verzorgen we ook periodiek onderhoud van hydraulische machineparken en het reviseren of repareren van aandrijftechnische installaties en componenten. En met ‘we’ bedoelen we onze medewerkers. Zij zijn degenen met de technische kennis en kunde. Zij combineren hoogwaardige engineering met inventiviteit, vasthoudendheid en de wil om iedere klant zo goed mogelijk te bedienen. Zij zijn Hydrauvision.

Onze medewerkers

We kunnen veel over onze medewerkers vertellen. Over hoe gemotiveerd ze zijn, welke uitdagingen en kansen we ze bieden en hoe we bij Hydrauvision met elkaar omgaan. Maar liever laten we ze zelf vertellen wat werken bij Hydrauvision voor hen inhoudt. “Vooral de veelzijdigheid van het bedrijf trekt me heel erg aan”, zegt Servicemonteur Glenn Verbeke. “Waar ik werk, bij nieuwbouw, maken we alles op maat voor de klant. Powerpacks en lieren bijvoorbeeld, watertransportsystemen en allerlei andere hydraulische oplossingen. Het zijn vaak grote, krachtige systemen. Dat maakt het extra leuk.”

Glenn Verbeke, Servicemonteur bij Hydrauvision

Hydrauvision geeft je de kans

Glenn is direct na zijn studie Werktuigbouwkunde bij Hydrauvision komen werken. “Ik had al bij Hydrauvision stagegelopen en vakantiewerk gedaan. Dat vond ik zo leuk, dat toen ik na mijn eindstage een baan aangeboden kreeg, ik niet lang moest nadenken. Er gebeurt zo veel binnen dit bedrijf en je kunt hier werkelijk alle kanten op en overal in doorgroeien. Engineering, service, inkoop/verkoop, nieuwbouw, onderhoud. Hydrauvision geeft je de kans om ervaring op te doen en biedt opleidingen aan om je door te ontwikkelen. Zelf wil ik graag doorgroeien naar Commissioning Engineer. Hydrauvision helpt me dit te bereiken. Het werk wat ik nu doe, het maken en testen van nieuwe systemen, is al heel mooi, maar dan mag ik ze ook op locatie in werking gaan stellen. Vaak is dat in het buitenland. Dat lijkt me echt te gek.”

Engineering

Wat Glenn met zijn collega’s bouwt, wordt op de engineeringafdeling van Hydrauvision ontworpen. Zowel innovatieve nieuwbouwprojecten vinden hier hun oorsprong, als optimalisaties en uitbreidingen van bestaande hydraulische systemen. “Innovatieve nieuwbouwprojecten vind ik het leukst”, vertelt Simulation Engineer Johnny Wang. “In die projecten heb je maximale denk- en ontwerpvrijheid. Iets bestaat nog niet, dus je moet dan echt out of the box denken en dat motiveert enorm. Het is altijd spannend hoe je tot de best mogelijke oplossingen kunt komen. Voordat ik hier kwam werken had ik geen idee hoe groot de scope aan systemen is en wat er allemaal mogelijk is in het ontwerp. Nu is het mijn grootste uitdaging om uit al deze opties steeds de beste aandrijfsystemen samen te stellen.”

Verschillende expertises werken samen

Als Simulation Engineer bouwt Johnny in de computer onderdelen na van een systeem en kijkt wat er in het ontwerp verbeterd kan worden. “Dat geldt dus ook voor bestaande systemen. Daar is het juist de uitdaging om te kijken hoe je een systeem kunt optimaliseren en/of uitbreiden. Dit bedenk ik overigens niet allemaal alleen, maar samen met het hele engineeringteam. Samen brainstormen we over verschillende opties en werken we deze uit. Iedereen vanuit zijn eigen expertise. Een project wordt namelijk steeds vanuit alle disciplines, zoals besturingstechnisch, hydraulisch en mechanisch, bekeken en samen maken we er het best mogelijke aandrijfsysteem van, specifiek afgestemd op de wensen en het proces van de klant.”

Zo werken we bij Hydrauvision

Hoewel het ontwerp en de bouw van totaaloplossingen in hydraulische systemen teamwork is, geven we al onze medewerkers individuele vrijheden en verantwoordelijkheden. Johnny hierover: “Het is leuk om samen aan toffe projecten te werken met collega’s uit verschillende disciplines die anders denken dan jij. Maar iedereen heeft wel zijn eigen taken en dat werkt heel efficiënt. Je krijgt bij Hydrauvision veel vrijheid. Ik kan zelf bepalen hoe ik mijn werk uitvoer. En wil ik een keer ergens over sparren, dan kan ik snel bij mijn collega’s en leidinggevende terecht. Iedereen is hier heel gemakkelijk in de omgang, het gaat er informeel aan toe. Dat bevordert de samenwerking en maakt dat het hier erg leuk werken is.”

View on Youtube.

Project komt tot leven

De kers op de taart bij veel medewerkers van Hydrauvision is het eindresultaat. De monteurs zien dit eindresultaat dagelijks, maar ook de engineers worden hierbij betrokken. Johnny: “Het mooiste van het werk is dat je ziet dat een project tot leven komt. Dat datgene wat je bedacht hebt werkelijkheid wordt. Of dat nou een kleine maar belangrijke verbetering is in de efficiëntie van een bestaand hydraulisch systeem of een innovatieve techniek voor een miljoenenproject waarmee grote duurzaamheidsstappen kunnen worden gemaakt. Samen heb je dat voor elkaar gebokst. Ik krijg regelmatig terugkoppeling van mijn collega’s van de werkvloer. Als ik van hen hoor dat zij en de klant blij zijn omdat alles goed werkt, geeft dat ontzettend veel voldoening.”

Zo gaan we bij Hydrauvision iedere dag opnieuw samen de uitdaging aan om nog betere, nog efficiëntere en nog duurzamere systemen te maken. We dagen je uit om deze uitdaging met ons mee aan te gaan.

Facts about
  • Aantal medewerkers: 180
  • Sector: Civiel, Dredging, Energie, Maritiem, Offshore
  • Gewenst opleidingsniveau: Mbo, Hbo, Wo Bachelor, Wo Master
  • Carrièrefase: Student, Starter (< 3 jaar), Young professional (3-5 jaar), Professional (5-10 jaar), Senior professional (>10 jaar)
  • Gewenste opleiding: Werktuigbouwkunde, Mechanische Engineering, ICT, Electrotechniek , Civiele Techniek, Mechatronica, Robotica, Industriële automatisering
  • Openstaande functies: Software Engineer , Sales Engineer, Service Engineer