#12 – “Andere mensen kijken naar Discovery, ik zit er midden in”

In deze aflevering is Menno Mulder te gast bij Coco en Floor in Offshore Valley. Menno is offshore fotograaf. Ooit op een donderdagmiddag liep hij z’n stamkroeg binnen en voor hij het wist werd daar zijn eerste foto opdracht aangeboden en die was meteen voor Van Oord. En zo is het balletje gaan rollen. Menno heeft een mooie staat van dienst, hij heeft inmiddels veel coverfoto’s geschoten en een eigen stijl ontwikkeld. Hij laat graag de mens achter de immens grote offshore werken zien. Als beiden op een foto te vangen zijn kun je goed zien hoe groot een kabellegger is, of een transition piece van een windturbine. Naast offshore fotograaf is hij ook tuinman (begonnen tijdens het afgelopen coronajaar) en barman. Tijdens het gesprek worden er ook een aantal foto’s besproken. Het gaat over contrast, weersomstandigheden en de ruimte. En Menno vertelt over de bijzondere offshore wereld, hoe belangrijk die is voor de mensen die offshore werken, hoe hard ze werken en hoe hartelijk ze zijn. Coco en Floor bespreken ook weer een vacature. Dit keer Visual Designer bij Heerema Marine Contractors.

Menno Mulder, Offshore Fotograaf

Menno Mulder, Offshore Fotograaf

 

“Als fotograaf in de offshore-industrie werken is voor het mij het mooiste wat er is. Het avontuur, het reizen, het ontmoeten van zoveel verschillende mensen en nog steeds ben ik onder de indruk van de grootsheid en complexheid van de projecten die ik in beeld mag brengen. Wat ik ook mooi vind is om de mensen die offshore werken te fotograferen, hun harde werken, hun toewijding laten zien.

Aangezien het weer een belangrijke rol speelt bij projecten op zee moet je wel flexibel kunnen zijn, de planning kan zo maar veranderen en daar moet je wel op ingesteld zijn maar dat vind ik zelf nou niet erg, het onvoorspelbare vind ik juist aantrekkelijk.”

De foto’s die in de aflevering besproken worden vind je hieronder!

Check de Vacatures hier!

List of highlighted news articles

Heb je vragen, opmerkingen of wil je gewoon wat kwijt?