aankondiging: Nieuwpoortweek 2003

Ieder jaar organiseren de 3 Nieuwpoortse jachtclubs, Koninklijke Yachtclub Nieuwpoort, de Vlaamse Vereniging voor Watersport Nieuwpoort en de Watersportkring van de Luchtmacht, i.s.m. de Stad Nieuwpoort, de Vlaanderen-Europa, Nieuwpoortweek, Dit jaar al voor de tiende keer.

De Nieuwpoortweek coördineert in verschillende etappes volgende evenementen : op 28 en 29 juni de BMW Sailing Cup, een rally voor jachten, en de vijftiende Flanders Youth Regatta van zaterdag 5 juli tot en met woensdag 9 juli, internationale zeilwedstrijden voor de jeugd.

2002 was de maiden voyage voor de BMW Sailing Cup. Een uniek concept in een uniek kader !
Geen klassieke race, maar een rally voor zowel competitie- als toerzeilers, voor zeiljachten vanaf 6 meter. Iedereen maakt kans op de overwinning.
Deelnemers zeilen een parcours, leggen enkele praktische proeven af en vullen een vragenlijst in.
Naast de zeilrally valt er in de haven van Nieuwpoort ook ander plezier te beleven. Zo kunnen er testritten gemaakt worden met Bmw’s naar keuze en zijn er tal van randactiviteiten, zodat ook partners en kinderen kunnen meegenieten van de Bmw Sailing Cup.

De Flanders Youth Regatta is het grootste watersportevenement van ons land.
Jaarlijks strijken zo een 600-tal jeugdige zeilers, vanaf 8-jarige leeftijd tot en met 23, in Nieuwpoort neer.
Onderverdeeld in 7 klassen : Optimist, Cadet, 420, Laser Radial, Laser, Splash en Europe, afkomstig uit de meeste Europese landen maar ook uit de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Singapore tot zelfs Australië en Nieuw-Zeeland toe, strijden ze voor een podiumplaats. Een waar spektakel op de Noordzee !

Zaterdag 5 juli starten de wedstrijden na de officiële Openingsceremonie met para drop en het hijsen van de vlaggen van alle deelnemende landen. Bij het luiden van de grote bel worden alle boten gelauncht en vertrekken ze naar de parcours voor het varen van de eerste wedstrijden.
In de namiddag kiezen ook de jachten van de 3 clubs het ruime sop voor een recordpoging “1000 boten op het water”.
’s Avonds is er een groot Openingsfeest met een optreden van de covergroep “PeRRoN-GeLuK”. De meest prettig gestoorde band van Vlaanderen.

Zondag is er naar jaarlijkse traditie de vlottenbouw en –wedstrijd. Vanaf 18u is er een avondmarkt op de dijk in de jachthaven.

Op maandagavond is er de reuze BBQ voor alle zeilers, medewerkers en sympathisanten van de Flanders Youth Regatta. Met z’n duizend gaan we aan tafel.
Gevolgd door een spetterende fuif.

Op woensdag worden prijzen en bloemen onder de winnaars van de verschillende deelnemende klassen verdeeld, tijdens de prijsuitreiking en luidt deze ook meteen het einde van de Flanders Youth Regatta 2003 in.

Een watertaxi brengt je van en naar de Jachtclubs.

ZEILWEDSTRIJDEN

28/06 – 29/06
BMW SAILING CUP
Alle zeiljachten langer dan 6m

5/07 – 9/07
FLANDERS YOUTH REGATTA
Optimist – Cadet – Europe – 420 – Laser – Laser Radial – Splash

Bron: Clubracer.be, 26-05-2003;