Navingo Career Event benadrukt belang personeel in energietransitie

Klimaatverandering heeft impact op alle generaties en met een baan in de energie sector kun je het verschil maken. Dit was de conclusie van jong professionals en studenten op 26 en 27 oktober tijdens het Navingo Career Event in de Home of Energy Transition in RAI Amsterdam. Daar bezochten studenten, starters en (young) professionals uit binnen- en buitenland bedrijven uit de maritieme, offshore en energiesector.

Mensen zijn onmisbaar om alle plannen van de energietransitie te realiseren. Daarom was het Navingo Career Event onderdeel van Offshore Energy Exhibition & Conference 2021 waar Human Capital een prominente rol speelde tijdens het tweedaagse event. Enerzijds op de beursvloer met exposanten zoals Jan de Nul, Holland Shipyards, Defensie, Hendrik Veder Group, Blue Amigo, GustoMSC, Heerema, Brunel, Kenz Figee, Seaway 7, Hydrauvision en FMJ en tevens in het inhoudelijk programma in de Live Studio en in de talkshow A Changing Industry Means Changing People.

“Face-to-face je potentiële werkgever ontmoeten heeft echt een meerwaarde. In vergelijking met een online sollicitatie kun je hier jezelf echt presenteren en een indruk achterlaten”, aldus een van de bezoekers.

Next Generation Perspectives

Vertegenwoordigers van studenten- en ‘young’ verenigingen zoals Young IRO, Energietalenten, Youth for Climate, Solar Boat Team en Young Energy Officer met een achtergrond in elektrotechniek, werktuigbouwkunde, maritieme techniek, toegepaste wis- en natuurkunde en maritieme officier, gaven hun visie in de Live Studio op de huidige trends en ontwikkelingen in Next Generation Perspectives.

Ook werkgevers deelden hier hun visie. Onderwerpen die aan bod kwamen waren: Waar wordt op gelet tijdens het recruitment proces om tot een perfecte match te komen? En wat zijn de must have skills om de energietransitie te realiseren? Sprekers van TenneT, Huisman, Damen Shipyards Group, Nevesbu en MARIN gaven inzicht op deze vraagstukken.  Het belang van samenwerken, organisatie purpose en impact willen maken met je arbeid waren terugkomende thema’s in het programma. 


Persoonlijk advies

Ook kon men op de beurvloer terecht voor persoonlijk CV en LinkedIn advies. HR professionals gaven werkzoekenden en studenten tips en suggesties over hoe zij een goede indruk konden maken bij de aanwezige bedrijven én tijdens sollicitaties.

On Demand

Voor wie het inhoudelijke programma heeft gemist, alle sessies zijn opgenomen en On Demand beschikbaar.

EINDE PERSBERICHT

Note: for more information please contact Jaap Proost | [email protected]  | +31 10 209 2600