Next generation perspectives tijdens de energietransitie

Young professionals en studenten gaven tijdens het Navingo Career Event vorige maand hun mening over de trends en ontwikkelingen van dit moment in de energietransitie. En hoe heeft dat invloed op de aankomende personeelsbehoefte in de offshore-energiesector? Luister naar Sep Ursone van Gezelschap Leeghwater, Evelien de Wolff van Electrotechnische Vereeniging en Roman van Laak, de Lead CCUS Development Engineer bij Neptune Energy die aanschoven bij Eva Brouwer in de Studio.

View on Vimeo.

In tegenstelling tot de beroepsgroep in de traditionele energiesectoren, zoals fossiele energie, die zichzelf tijdens hun loopbaan hebben moeten aanpassen in de energietransitie, is de nieuwe generatie opgegroeid met de energietransitie wat te merken is in hun studiekeuze en ambities later.

Evelien de Wolff: “Ik heb voor mijn studie gekozen omdat ik iets met energie wilde doen, en daarnaast was ik al erg geïnteresseerd in de duurzame kant van de elektrotechniek. Ik wil deel uitmaken van de energietransitie omdat ik het heel belangrijk vind dat de wereld daarin verandert”.