Pon Power

We take care of it

Pon Power B.V. is sinds 1926 de Nederlandse dealer van Caterpillar motoren en power systemen. Actief op het gebied van verkoop en service aan diesel- en gasmotoren, generatorsets, zonnepanelen en installaties voor warmtekrachtkoppelingen.

Caterpillar motoren en systemen genieten wereldwijd faam als dé totaaloplossing voor het efficiënt omzetten en beheersen van energie. Of het nu gaat om de aandrijving van een schip, machine, een (nood)stroomaggregaat, of om een complete warmtekrachtinstallatie, met Caterpillar heb je topkwaliteit en uitstekende service.

Ook Caterpillar vertrouwt op haar beurt op kwaliteit: zij rekent al meer dan 90 jaar op Pon Power als dealer in Nederland. Pon Power heeft dan ook niet voor niets een platinum dealer-status verkregen.

Caterpillar, built for it

Caterpillar, wie heeft er niet van gehoord? Het van oorsprong Amerikaanse concern is wereldwijd marktleider op het gebied van bouw- en mijnbouwmaterieel, diesel- en gasmotoren, industriële turbines, generatorsets en warmtekrachtinstallaties. Waar écht gewerkt wordt, daar is Caterpillar. Het dealernetwerk, waarvan Pon Power deel uitmaakt, strekt zich uit over alle delen van de wereld en bestaat uit streng geselecteerde bedrijven die aan de hoogste eisen voldoen. De internationale Caterpillar gemeenschap telt inmiddels circa 100.000 medewerkers. Een geweldig merk en een geweldig netwerk.

Pon Power als maritieme specialist

Pon Power is een begrip in de scheepvaart, van zee- en binnenvaart tot visserij en jachtbouw. Tot haar afnemers behoren dan ook internationaal opererende scheepswerven, baggerbedrijven en oliemaatschappijen met offshore activiteiten. Om ook op deze deelmarkten de juiste service te verlenen, heeft Pon Power speciale teams in het leven geroepen. Pon Power realiseert meerwaarde door klanten gedurende de gehele samenwerking uitstekende ondersteuning te bieden. In 2017 is er een nieuwe productlijn geïntroduceerd, namelijk Cat Propulsion. Deze bestaat uit roerpropellers, thrusters, en besturingssystemen. Hierdoor is het mogelijk om een compleet voortstuwingsoplossing te bieden aan klanten.

En dan is niet alles

Pon Power heeft CO2 reductie als doelstelling geformuleerd voor haar producten, diensten en eigen bedrijfsvoering. In samenwerking met Caterpillar zijn we dagelijks bezig met het vinden van nieuwe technologieën.

Met ruim 170 servicemonteurs en verschillende service locaties in Nederland, onderhoudsconcepten op maat, een optimale beschikbaarheid van onderdelen en een internationaal Cat dealernetwerk, mogen de klanten van Pon Power hen overal ter wereld houden aan hun belofte: We take care of it!

Pon, een bekende naam

Sinds 2003 maakt Pon Power deel uit van Pon Holdings. Een eeuw geleden startte Pon met de import van fietsen, auto’s en banden. Inmiddels is het familiebedrijf uitgegroeid tot een multinational met zo’n 13.000 medewerkers in 32 landen. De wereld van Pon bestaat uit de mooiste auto’s, de sterkste grondverzetmachines, de snelste fietsen, de krachtigste scheepsmotoren, de slimste maatwerkinstallaties en het beste gereedschap. Er wordt wereldwijd gewerkt met producenten als Audi, Porsche, Volkswagen, Caterpillar, MAN, Continental maar ook met eigen fietsmerken zoals Gazelle, Cervélo en Focus.

View on Youtube.

Pon Power als werkgever

Werken voor Pon Power betekent werken voor een sterk merk, één van de Top Employers in Nederland en waar techniek centraal staat!

Kijk voor al onze vacatures op:
https://www.pon-cat.com/nl/over-ons/werken-bij-pon-cat

“Working passionately, Acting responsibly, Enjoying what we do and trust to act!”

Facts about
  • Aantal medewerkers: 400
  • Sector: Binnenvaart, Dredging, Jachtbouw, Offshore, Olie & Gas, Toeleveranciers, Zeescheepvaart
  • Gewenst opleidingsniveau: Mbo, Hbo
  • Carrièrefase: Student, Starter (< 3 jaar), Young professional (3-5 years), Professional (5-10 years), Senior professional (>10 years)
  • Openstaande functies: Kijk voor actuele vacatures: https://www.pon-cat.com/nl/over-ons/werken-bij-pon-cat