Hendrik Veder Group

The Force of Smart Connection

Hendrik Veder Group is een Europees bedrijf, dat wereldwijd opereert vanuit vestigingen in Nederland, Engeland, Schotland, Frankrijk, Noorwegen en Polen. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Rotterdamse haven. Het is een onderneming die wereldwijd producten en diensten levert op het gebied van staalkabel en synthetisch touw, die belangrijk zijn voor de offshore en maritieme sector, alsmede totaaloplossingen en services voor vele andere industrieën. De Hendrik Veder Group heeft de ambitie de maritieme sector te verduurzamen. Samen met toonaangevende klanten realiseren we op innovatieve manier duurzaamheid. Zo ontstaan door inventarisatie, onderhoud en circulaire grondstofbenaderingen nieuwe kosteneffectieve oplossingen.

Hendrik Veder Group is uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf op gebied van hef- en hijsmiddelen, dat zich al eeuwen kenmerkt door kwaliteit, vakmanschap en innovatie. Het is vooral ook een bedrijf dat na bijna 5 eeuwen nog steeds op zoek is met haar klanten om op de meest effectieve wijze deze middelen in te zetten.

View on Vimeo.

Dit komt ook tot uitdrukking in het recent gelanceerde Asset Management concept waar substantiële proces besparingen samengaan met een circulaire benadering. Oftewel een benadering die de klant kosten bespaart en het duurzaamheid profiel van de klant verbeterd. Dit wordt bereikt door optimalisatie van hergebruik, efficiënt voorraadbeheer en een circulaire oplossing voor materiaal dat niet meer inzetbaar is.

Hoe dat er concreet uitziet? Na afloop van een project, inventariseren de experts van Hendrik Veder de aanwezige hijsmiddelen. Zij inspecteren, refurbishen, testen, keuren en administreren de aanwezige middelen. Door een duurzaam partnerschap en expertise op het gebied van kabelbeheer, is Hendrik Veder van waarde voor haar partners en realiseert het bedrijf de duurzaamheidsdoelstellingen op een kosten-efficiënte manier. 

Deze benadering leidt tot substantiële besparingen bij de klant omdat kostbaar materieel veilig en efficiënt hergebruikt kan worden. Er minder vaak nieuw aangeschaft behoeft te worden. Kabels en andere hef- en hijsmiddelen die aan het einde van hun leven zijn gekomen vormen een zeer waardevolle grondstof.

Hendrik Veder Group zorgt ervoor dat de klant grip op deze grondstof kan behouden en dus niet twee keer voor dezelfde grondstof hoeft te betalen. Dit levert behalve een kostenbesparing ook een aantoonbaar hoger duurzaamheid profiel voor de klant op waarmee de klant zich weer positief kan onderscheiden bij aanbestedingen.

Hendrik Veder Group is dus een 475 jaar jong bedrijf dat al meedacht met Michiel de Ruyter en nu meedenkt met haar huidige klanten om ze duurzamer en kosten efficiënter te maken. Dankzij duurzame partnerschappen besparen organisaties op hun kosten en worden ze duurzamer.

Werken bij Hendrik Veder Group

Bij Hendrik Veder kennen we een informele en familiaire sfeer waarin we met respect voor elkaar omgaan. We waarderen ieders inzet en zullen er alles aan doen om te zorgen dat “de juiste man/vrouw op de juiste plek” zit en zich daar kan ontwikkelen.

Als je bij Hendrik Veder komt werken bestaat je eerste werkdag uit een uitgebreid Onboarding programma. Tijdens deze dag komen collega’s uit alle afdelingen van het bedrijf voorbij om te vertellen over hun werkzaamheden zodat je in één klap zoveel mogelijk te weten komt en collega’s leert kennen. Daarna word je een aantal dagen in de productiehal ingedeeld en mag je meewerken met het Productie Team met het vervaardigen van onze hoogwaardige producten.

We zijn een Europese organisatie en daarom zal je met collega’s uit het buitenland samen moeten kunnen werken en bestaat de kans om daar ook naar toe te reizen.

“Hendrik Veder Group levert iedere klant, in elke situatie, de meeste meerwaarde en een geweldige ervaring.”

Facts about
  • Aantal medewerkers: 115
  • Sector: Industrie, Maritiem, Offshore
  • Gewenst opleidingsniveau: Vmbo, Mbo, Hbo, Wo Bachelor, Wo Master
  • Carrièrefase: Student, Starter (< 3 jaar), Young professional (3-5 jaar), Professional (5-10 jaar), Senior professional (>10 jaar)
  • Gewenste opleiding: Logistiek, Bedrijfskunde, Maritieme Techniek
  • Openstaande functies: Productiemedewerker, Service Engineer, Logistiek, Quality