Wereldhavendagen. Foto, Anne Reitsma.

Excursies tijdens de Wereldhavendagen

Met nog een paar dagen te gaan, maakt Rotterdam zich op voor de 45e editie van de Wereldhavendagen, die plaatsvindt op 2, 3 en 4 september. Het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland viert een jubileum en staat stil bij het heden en toekomst van de haven. Bezoek bijzondere terminals zoals APM Terminals of ECT die exclusief en alleen toegankelijk zijn tijdens de Wereldhavendagen. Of stap aan boord van de Marco Polo en krijg een uniek zicht op o.a. de raffinaderij van Esso of boek een heuse dagcruise met P&O Ferries.

Wereldhavendagen. Foto, Anne Reitsma.

Ga voor het programma en alle excursies naar wereldhavendagen.nl/programma

Foto-expo ‘Jong in de haven’
Op 29 augustus is ook de foto-expo ‘Jong In De Haven’ geopend, die tot eind september te zien is op de buitengevels van het Maritiem Museum Rotterdam. De expo is onderdeel van de 45e editie van de Wereldhavendagen. Vaste Wereldhavendagen-fotografe Anne Reitsma portretteerde de generatie die bezig is de toekomst van de Rotterdamse haven vorm te geven. De expo ‘Jong In De Haven’ is tot eind september voor iedereen gratis te zien aan de buitengevels van het Maritiem Museum Rotterdam.

Al tien jaar legt Reitsma als vaste fotograaf van de Wereldhavendagen het evenement vast, maar ook de haven zelf en de mensen die er werken heeft zij graag voor de camera. Haar expo ‘Jong In De Haven’ bestaat uit 16 grote portretten en 6 panorama’s en staat in het teken van jongeren die in de Rotterdamse haven werken. Naar verwachting groeit het aantal open vacatures de komende jaren flink door de voortdurende energietransitie, de digitalisering van de haven en andere toekomstige uitdagingen. Reitsma geeft met haar fotoserie die toekomst letterlijk een gezicht.

Maritiem Festival bij Maritiem Museum
Naast de expo vindt bij het Maritiem Museum tot en met 4 september ook het jaarlijkse Maritiem Festival plaats, met allerlei maritieme activiteiten voor jong en oud.