Marinedagen. Foto, Defensie.

Marinedagen in Den Helder op 9 en 10 juli

Op zaterdag 9 en zondag 10 juli gaan de poorten van de Nieuwe Haven in Den Helder weer open voor publiek tijdens de Marinedagen. Tijdens deze maritieme dagen verwelkomen we de bezoekers om kennis te maken met de wereld van de Koninklijke Marine.

Marinedagen. Foto, Defensie.
Marinedagen. Foto, Defensie.
Marinedagen. Foto, Defensie.

Zo kan er een bezoek gebracht worden aan verschillende Nederlandse schepen, waaronder luchtverdedigings- en commandofregat Zr.Ms. Tromp en het amfibische transportschip Zr.Ms. Rotterdam. Daarnaast zullen er ook buitenlandse schepen aanwezig zijn in de haven voor een rondleiding. Verder zijn er verschillende activiteiten te beleven voor jong en oud, zoals het vliegen met drones en een fysieke uitdaging in het mariniersdorp.

Naast alle activiteiten geeft de Koninklijke Marine een kijkje in eigen keuken met onze demonstraties. Hierbij laat de organisatie haar operationele kant zien met amfibische en counterdrugsoperaties in eigen haven. Samen met onder andere de kustwacht, drones, de mijnendienst en de snelle FRISC’s beloven het demonstraties te worden die je niet graag wil missen.

De Koninklijke Marine geeft tijdens de Marinedagen een blik in de toekomst met het thema ‘Workforce of the future’. Het is belangrijk om de operationele inzetbaarheid van de Koninklijke Marine te delen met jong en oud. Ontdek de technologie van de Koninklijke Marine op zee, aan wal en in de lucht.

Aan alle leeftijdsgroepen is gedacht, dus ook voor kinderen en jongeren is er genoeg te doen.
Het Marineterrein is zaterdag en zondag van 9.00 uur tot en met 17.00 uur open.

Nieuwsgierig geworden?
Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.defensie.nl/marinedagen. Volg de actualiteiten via de social media van de Koninklijke Marine en download onze app.