Multraship Towage & Salvage wint gouden wimpel van KNRM

Multraship Towage & Salvage heeft de Gouden Wimpel van de KNRM gewonnen. Het Zeeuwse sleep- en bergingsbedrijf werd door het publiek verkozen uit een lijst van tien genomineerde relaties van de KNRM. De Zilveren Wimpel ging naar Habbeke Shipyard, de vaste werf van de KNRM. En Hebo Maritiemservice ontving de Bronzen Wimpel. Hebo sponsort door kosteloos mee te werken aan allerlei bouwprojecten voor de KNRM, onder andere in Stellendam, Ouddorp, Dordrecht en op Urk.

“Voor elke genomineerde geldt dat hij of zij in 2017 of gedurende langere tijd iets buitengewoons heeft gedaan voor de KNRM. Wel beschouwd waren er dus uitsluitend winnaars”, aldus de KNRM. De Redding Maatschappij is afhankelijk van donaties en hecht om die reden veel waarde aan goede relaties.

De genomineerden
Onder de genomineerden waren onder andere de Hiswa te Water, topzeiler Bouwe Bekking, Deltalinqs en Koffiehuis Het Wakend Oog. Deze gevestigde partijen namen het onder meer op tegen onbekende particulieren, die in de privésfeer veel voor de KNRM hebben betekend. Mede daarom was van strijd geen sprake. “Het ging niet om het winnen”, onderstreepte Willem Gunneman, medepresentator van het evenement en drie jaar geleden zelf genomineerd. “Iedereen doet op zijn manier zijn best voor de KNRM. Dat je bijdrage door de KNRM wordt opgemerkt en op waarde wordt geschat, is mooi”.

Multraship zeer gewaardeerde partner van KNRM 
Multraship Towage & Salvage is een zeer gewaardeerde operationele partner van de KNRM. Als exploitant van de Kustwachtsleepboot Guardian werkt Multraship geregeld samen met de noordzeestations van de KNRM. In 2017 verrichtten de Guardian en de KNRM-reddingboten van Terschelling en Ameland gezamenlijk een prachtige redding bij extreem zwaar weer. Daarnaast is Multraship een voorname gesprekspartner voor de KNRM én een sponsor van formaat. Zo is het Zeeuwse bedrijf stamgast op het jaarlijkse Reddersgala van de KNRM.

Gouden Wimpel
De Gouden Wimpel is een jaarlijks terugkerende waarderingsprijs voor relaties van de KNRM, die zich in het voorbije jaar hebben onderscheiden. De prijs wordt toegekend door de KNRM zelf, met ondersteuning van Faber Exposize, leverancier van de KNRM-wimpel. De KNRM maakte de shortlist van genomineerden. Uiteindelijk bepaalt het publiek wie de Gouden Wimpel wint.