Ruiming van wrakken gaat voortvarend

Vlissingen – De wrakkenruiming in de Westerschelde is mogelijk eind dit jaar al klaar. De aannemingscombinatie die het werk uitvoert, ligt flink voor op het schema. Dat komt omdat het samenwerkingsverband van Nederlandse en Vlaamse bergingsbedrijven en baggeraars de beschikking heeft over de zware bok Taklift 4. Deze varende kraan is deze week begonnen met het opruimen van de Alan A. Dale, een van de grootste wrakken die uit de vaargeul naar Antwerpen moeten worden gehaald.


De Combinatie Wrakkenruiming Westerschelde is in februari aan de slag gegaan. Er waren 38 wrakken en andere obstakels te verwijderen, waarvoor de wrakkenruimers maximaal 24 maanden de tijd hadden. Hun planning ging uit van een maand of veertien. De Alan A. Dale is het twintigste object dat inmiddels wordt aangepakt.


Projectmanager Marc Voorhuis van de aannemingscombinatie erkent dat het snel gaat. Voor speculaties over de vraag of het werk dit jaar kan worden afgerond, voelt hij niets. ,,We kunnen met dat zware materieel wel grotere brokken wrakresten boven water krijgen, maar al dat schroot moet ook worden afgevoerd en verwerkt.”

Bron: Rotterdams Dagblad, 30-05-2003;