BOKA Vanguard van Boskalis droogdok voor enorm cruiseschip van Carnival

Boskalis gaat het cruiseschip ‘Carnival Vista’ van Carnival Cruise Line op de BOKA Vanguard laden, naar een werf vervoeren èn de droogdokwerkzaamheden worden aan boord van de BOKA Vanguard uitgevoerd. Dit is een wereldprimeur, dat de werkzaamheden op de BOKA Vanguard plaats gaan vinden. Dit komt omdat er op dit moment geen droogdok beschikbaar is in de regio. Het schip van 300 meter heeft problemen met de azipods, de voortstuwing van het schip. Deze operatie staat gepland tussen 12 en 14 juli in Freeport op de Bahamas.

Met het inzetten van de BOKA Vanguard, het grootste halfafzinkbare zware-ladingschip ter wereld, biedt Boskalis een unieke oplossing om deze droogdokreparatie mogelijk te maken. De Carnival Vista zal voor de kust van Freeport op de BOKA Vanguard worden geladen. Vervolgens gaat de BOKA Vanguard de Carnival Vista naar een nabijgelegen werf vervoeren, waar de reparaties uitgevoerd gaan worden terwijl het cruiseschip op de BOKA Vanguard blijft rusten.

Na afronding van de reparatiewerkzaamheden wordt de Carnival Vista weer gelost zodat het schip op tijd is voor de eerstvolgende geplande cruise later deze maand.

Met plaats voor bijna 4.000 passagiers en een lengte van ruim 300 meter is de Carnival Vista het op een na grootste cruiseschip in de Carnival-vloot.

Artist impression van Carnival Vista en BOKA Vanguard. Foto, Boskalis.