De diensten van de Fairmount Alpine

De Fairmount Alpine tug heeft begeleidingswerkzaamheden uitgevoerd voor een bulk carrier na een aanvraag van het internationale bergingsbedrijf Smit Salvage. De Bulker had structurele schade geleden in Brazilië. Smit had Fairmount Marine in eerste instantie als ‘stand-by’ gecontracteerd en later als begeleidingsschip tijdens de trans-Atlantische overtocht van de bulk carrier.

Toen Fairmount Marine in December werd gecontracteerd, werd de hoog klasse tug Fairmoint Aline gemobiliseerd van Jamaica naar Brazilië. Bij aankomst in Brazilië, na een stop in Trinidad voor bevoorrading, werd de Fairmount Alpine voor veiligheidsredenen als ‘stand-by’ gehouden. De Fairmount Apline heeft het bergingsteam ook geassisteerd tijdens een aantal cargo ritten.

Na bijna twee maanden werd de Fairmount Alpine gevraagd om de bulk carrier te begeleiden tijden haar trans-Atlantische overtocht van Brazilië naar de Walvisbaai in Namibië. Na aankomst in de Walvisbaai werd de Fairmount Alpine vrijgegeven van haar begeleidingsdiensten en werd zij klaargestoomd voor haar volgende opdracht.

Meer… Fairmount