Delta Lloyd ONK grootser dan ooit

Het was druk op het International Sailing Center in Medemblik. Maar liefst 307 boten verschenen aan de start van het Delta Lloyd ONK. Het evenement kende daarmee een groei van 20% ten opzichte van voorgaande jaren en was grootser dan ooit. In 11 klassen werd om het hardst gestreden.

Vliegende start
De Moth was misschien wel de meest spectaculaire nieuwkomer op het Delta Lloyd ONK. Die op de baan met de RS:X en 29’er voor vliegend spektakel zorgde. Menig coach keek angstvallig om zich heen of ze niet in de lijn van de vliegende muisstille boten lagen. Kampioen in de Moth klasse was na dit weekend de Belg Giovanni Galeotti die met 9 punten verschil op nummer 2 overtuigend het kampioenschap op zijn naam schreef. In de RS500, ook nieuw op het Delta Lloyd ONK won Marleen Blomsma.

Talent aan de top
Ook de Delta Lloyd Talentploeg was goed vertegenwoordigd in diverse klassen. Zowel in de RS:X en de Laser standard kleurde het gehele podium Delta Lloyd blauw. Maxime Jonker won overtuigend in de Laser Radiaal. “Ik heb ook echt het plezier in zeilen weer terug” vertelt de wereld en Nederlands kampioene lachend.

Naar het WK
Dit weekend werden de tickets voor het ISAF jeugd WK u18 verdeeld. Odile van Aanholt, Cas van Dongen, Robin Becker, Benjamin Wempe, Mirthe Akkerman Sil Hoekstra en Isis Hoekstra zullen Nederland vertegenwoordigen op het WK.

Een gapend gat in de Finn
In de Finn laat Pieter Jan Postma zien wat domineren is. Hij noteert als aftrek een 1e plek mag zich met recht de paaltjeskoning van het Delta Lloyd ONK noemen. Zijn beste wedstrijd finishte hij maar liefst 2:20 minuten voor de tweede boot. Olympische kwaliteit van weleer.

Barts Bash
Ook stond de eerste race van de dag in het teken van Barts Bash. Ter herinnering aan Bart Simpson en ter ere van de zeilsport zeilen 307 zeilers vandaag wederom voor het grootste zeilevenement ter wereld ‪#‎bartsbash!

Al met al kwamen er veel blije gezichten van het water dit weekend en stonden er nieuwe kampioenen op. Benieuwd naar alle resultaten? Bekijk de website www.deltalloydonk.nl