Gezocht: innovatieve bedrijfsmiddelen voor Energie Investeringsaftrek

Ondernemers kunnen fiscaal voordeel ontvangen als zij investeren in bepaalde brandstofbesparende maatregelen. Voorwaarde is dat de maatregel in kwestie voorkomt op de lijst van de Energie Investeringsaftrek (EIA). Voor binnenvaartondernemers gaat het daarbij om investeringen in bijvoorbeeld spudpalen, een energiezuinige motor of een intrekbaar tunnelsysteem. Maar deze EIA-lijst kan mogelijk verder worden uitgebreid.

De lijst met specifieke bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor extra aftrek wordt elk jaar opnieuw vastgesteld door de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Voor binnenvaartondernemers én maritieme toeleveranciers ligt hier dus een kans om energiezuinige producten aan te melden. Goedgekeurde bedrijfsmiddelen komen in aanmerking voor aftrek van 41,5% van de investeringskosten bovenop de gebruikelijke afschrijving. Het netto-voordeel van de Energie Investeringsaftrek bedraagt daarmee circa 10% van de investeringskosten.

Aanmelden tot 31 augustus a.s.
Voor het indienen van een brandstofbesparende techniek voor de EIA-lijst is een speciaal formulier beschikbaar. Dat is te downloaden via www.rvo.nl/eia. Lees voor indiening de voorwaarden op de website van RVO, of neem contact op met het klantcontactcenter van RVO via telefoonnummer 088 0424242. En wees er snel bij, want als deadline voor indiening geldt 31 augustus 2015.

Meer… EICB