Heiner en Bouwmeester starten in finale ISAF Wereldbeker

De beste 20 zeilers van de vijf speelrondes van de ISAF Wereldbekerwedstrijden zijn uitgenodigd voor de ‘Grand Final’ in Abu Dhabi, van vrijdag 30 oktober tot en met zondag 1 november. Dit driedaagse toernooi wordt georganiseerd in 8 (Nacra doet niet mee vanwege problemen met beschikbaarheid boten en FX vanwege een te beperkt deelnemersveld) olympische zeilklassen. Voor Nederland zijn de twee wereldkampioenen in de Laserklasse van 2014 van de partij: de Delta Lloyd Kernploegleden Marit Bouwmeester bij de vrouwen en Nicholas Heiner bij de mannen.

Marit Bouwmeester gebruikt dit nieuwe evenement, dat in zijn tweede jaargang zit, om zich samen met coach Jaap Zielhuis voor te bereiden op het Wereldkampioenschap Laser Radial. Dit vindt plaats in het nabijgelegen Musannah, van 20 tot en met 26 november 2015. Marit is rechtstreeks doorgereisd vanaf haar trainingsstage in Oman de afgelopen 2 weken.

Voor Nicholas Heiner is het een kans om weer een wedstrijd op hoog niveau te zeilen. Heiner, de wereldkampioen van 2014, verloor de nationale selectiestrijd voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio 2016 van Rutger van Schaardenburg. Heiner heeft even wat afstand genomen maar is ondertussen weer begonnen met Laser-zeilen op het hoogste niveau. Heiner werkt samen met Van Schaardenburg om elkaar beter te maken. Heiner met als doel een medaille op het WK in 2016 en Van Schaardenburg met als doel een olympische medaille in Rio. Een samenwerking die past bij echte kampioenen.

Voor de andere Delta Lloyd Kernploegleden valt dit nieuwe evenement niet goed in hun planning ten opzichte van een piekmoment op de Wereldkampioenschappen. Het is tevens elke keer een logistieke uitdaging voor wat betreft boten en coachboten om deel te nemen. In de Laserklasse is dit te overzien omdat het een stricte eenheidsklasseboot is die lokaal van goede kwaliteit gecharterd kan worden.

Meer… Delta Lloyd Kernploeg