Royal-IHC-haalt-twee-bouwopdrachten-binnen-voor-APC-Foto-IHC

IHC haalt twee bouwopdrachten en servicecontract binnen

Royal IHC gaat twee snijkopzuigers (cutter suction dredgers, CSD’s) bouwen voor Arab Potash Company (APC) in Jordanië. Daarnaast is er ook getekend voor een driejarig servicecontract voor de ‘Jarash’ en ‘Mutah’ die al gebouwd zijn door IHC voor APC. Een van de nieuwe schepen wordt een custom-built en de andere wordt een kopie van de Jarash.

Cutter Suction Dredger. Foto, Royal IHC.
Royal-IHC-haalt-twee-bouwopdrachten-binnen-voor-APC-Foto-IHC
Cutter Suction Dredger. Foto, Royal IHC.

De nieuwe CSD, de ‘Alkaramah’ is gebaseerd op een gemodificeerde, innovatieve IHC Beaver 65 DDSP met drie verschillende baggerdieptes: oplopend tot 18, 25 en 32 meter. Een werkboot, een gemodificeerde DMC 1450, maakt ook deel uit van het contract. Beide units worden geschikt gemaakt voor operaties in de Dode Zee.

Het tweede schip, de ‘Alyarmouk’ wordt een doorontwikkelde kopie van de CSD Jarash, die in 2018 door IHC is opgeleverd. Dit schip gaat APC inzetten op zijn productielocatie in Jordanië, om gekristalliseerd zout te snijden en te verwijderen onder zware omstandigheden.

APC gaat de CSD inzetten in de Dode Zee in Jordanië, waar deze in eerste instantie wordt gebruikt om een nieuw pompstation te ontwikkelen. Na oplevering wordt de Alkaramah door IHC gemodificeerd waarna zij vervolgens in de zoutmeren van APC ingezet kan worden om de bestaande vloot te ondersteunen bij het snijden en verwijderen van gekristalliseerd zout.

Alle onderhouds- en reparatiewerkzaamheden worden vanuit het lokale kantoor van IHC in het Midden-Oosten uitgevoerd, inclusief de levering van reserveonderdelen.