Royal IHC en Karnafuly Ship Builders Ltd ondertekenen contracten voor ontwerp, engineering en equipment van vier CSD’s

Royal IHC en Karnafuly Ship Builders Ltd (KSBL) in Bangladesh hebben contracten getekend voor het ontwerp, de engineering en de hardware van vier snijkopzuigers (CSD’s). Deze vier mono-ponton custom-built CSD’s (2x 700 mm en 2x 600 mm) worden in Bangladesh gebouwd door KSBL voor Bangladesh Inland Water Transport Authority (BIWTA). Daarnaast verleent Royal IHC assistentie op de werf voor de installatie, het testen en de inbedrijfstelling van equipment en de CSD’s.

Foto, Royal IHC.

De vier CSD’s zullen door BIWTA worden gebruikt voor onderhoudsbaggerwerken in Bangladesh. Ronald van Son, directeur Dredging Custom Vessels bij Royal IHC: “Sinds 1971 werken we in Bangladesh samen met overheidsinstanties zoals BIWTA. Met onze baggerschepen, equipment en expertise helpen we Bangladesh in de strijd tegen overstromingen en het bevaarbaar houden van de waterwegen in het droge seizoen. Technisch partner van KSBL worden bij de bouw van deze vier CSD’s is een bevestiging van de langdurige relatie met de Bangladeshe baggerindustrie en onze toegevoegde waarde bij het overwinnen van uitdagingen veroorzaakt door de moesson.”

In 2016 leverde Royal IHC pakketten voor ontwerp, engineering, equipment en assistentie op de werf aan KSBL, voor de constructie van 10 CSD’s (500 mm en 650 mm). Daarnaast zijn de afgelopen vijftig jaar door Royal IHC meer dan 100 standaard modulaire baggerschepen (Beaver®), werkboten en boosterstations geleverd aan de publieke en private sector in Bangladesh. Deze baggerschepen en dit equipment worden vandaag de dag nog steeds gebruikt voor onderhoudswerken in de waterwegen van Bangladesh.