Koole Terminals

Betrouwbaar en voortdurend innoverend

Koole is een onafhankelijk, internationaal bedrijf met een vloot van elf binnenvaart- en drie zeevaartschepen en elf opslagterminals op strategische locaties in Europa. De gouden combinatie is het kunnen bieden van zowel de opslag als het transport van oliën en vetten voor onze klanten. Het geheim van het succes is simpel: moed en ondernemerschap. Koole biedt veel meer dan alleen service. ‘Betrokkenheid creëren’ zou een betere omschrijving zijn.

Het bedrijf Koole begon in 1943 als een eenmansoperatie. Cornelis Koole Senior vervoerde oliën en vetten van Schipluiden in een klein 40-tons schip, de ‘Nooit Volmaakt’. Vanwege groei van de organisatie verhuisde Koole in 1957 naar Wormerveer. Daar, in de buurt van de rivier de Zaan en dichtbij de voedingsindustrie, bleef het bedrijf floreren. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de ontwikkeling van twee andere locaties in Nederland: in Pernis te Rotterdam en Nijmegen (vlakbij de Duitse grens). De laatste periode heeft Koole de vier Europese Westway Terminals (april 2014), Nova Terminals (juni 2014), BP Pernis (juli 2015) en Odfell Terminals Rotterdam (2018) verworven. Alle terminals en activiteiten worden gebrandmerkt onder de naam Koole Terminals B.V.

View on Youtube.

De opslagcapaciteit van Koole is 3,8 miljoen kubieke meter, verdeeld over terminals in Nederland, Polen en de UK. Koole vervoert ruim 20 miljoen ton aan producten per jaar, dag en nacht. Onder de grond, over water, weg en spoor. Wij verzorgen voor elk product en voor elke klant passende, veilige en duurzame opslag en transport. Dankzij onze professionals, met een omvangrijk pijpleidingennetwerk, per trein en met onze eigen vloot van binnenvaart- en zeevaartschepen en tanktransportwagens.

Naast de opslag heeft Koole ook een sterke maritieme divisie. Zo is de vloot grotendeels door Koole zelf ontworpen. Alles is specifiek ontwikkeld voor het transport van oliën en vetten.

Onze gehele vloot onderscheidt zich doordat zij onder de Nederlandse vlag vaart en volledig in eigen beheer is. Koole speelt in op de vraag van de markt door technische kennis in huis te hebben en de werving voor het bemanningspersoneel niet uit te besteden.

In 2015 is de vloot voor de binnenvaart uitgebreid met de komst van de Volharding 6. Het schip is geheel voorzien van de laatste technologie. Het schip is 86 bij 15 meter met 4.500 cbm inhoud en 3.750 ton draagvermogen, vier Volvo-generatoren in een geluiddempende kast, zeer functionele pompkamer en als voortstuwing de unieke V-Pod Double Tilting, waarmee de Volharding 6, zonder ballast de schroeven onder water heeft.

Het schip is hybride wat hem zuinig en milieuvriendelijk maakt. Hiervoor heeft het schip in 2014 de Green Award gewonnen.

Werken bij Koole Terminals

Koole is een dynamische organisatie. De bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door een sterk ‘wij’ gevoel. Onze actieve personeelsverenging zorgt voor leuke activiteiten en attenties bij speciale gelegenheden. Dankzij de solidariteit, flexibiliteit en betrokkenheid van onze medewerkers staan wij bij onze klanten bekend om de hoge mate van kwaliteit en service van onze dienstverlening.

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe medewerkers. Assertieve en leergierige potentiële collega’s die zich graag verder willen ontwikkelen. Groeien kan met name in de breedte. Jij kan jouw werk zo uitdagend mogelijk maken en groeien op eigen tempo. Met name in de binnenvaart en zeevaart kunnen wij versterking gebruiken. Onze schepen zijn schoon, van goede kwaliteit en veilig.

Heb jij interesse in een functie binnen onze organisatie? Kijk voor ons actuele vacatureoverzicht op www.werkenbijkoole.com Ben je benieuwd naar onze bedrijfscultuur, volg ons via Facebook en Instagram.

“Varen bij Koole, weg van huis maar toch thuis”

Na vier jaar aan de wal te hebben gewerkt ging het varen weer kriebelen. Ik ben begonnen bij Koole en vaar er na negen jaar nog met veel plezier. Dit is één van mijn beste beslissingen in mijn carrière geweest. Het vaarverlofschema van drie weken op en af, is een perfect schema, ook in combinatie met mijn gezin. Koole is een van oorsprong familie bedrijf waar je je thuis kunt voelen, je bent geen nummer en jouw mening telt.

Naam: Pieter Bruins Slot | Functie: Kapitein Star Bonaire | Leeftijd: 37 jaar | Opleiding: Maritiem Officier op het Michiel de Ruyter Instituut

“Korte lijnen, informele werksfeer en betrokken medewerkers”

Facts about
  • Aantal medewerkers: 600
  • Sector: Binnenvaart, Chemie, Havens, Logistiek, Zeescheepvaart
  • Gewenst opleidingsniveau: Mbo, Hbo, Wo bachelor, Wo master
  • Carrièrefase: Student, Starter (< 3 jaar), Young professional (3-5 jaar), Professional (5-10 jaar)
  • Gewenste opleiding: Maritiem, Technisch, Logistiek
  • Openstaande functies: Kijk op werkenbijkoole.com