Tewaterlating-van-CSD-Mohab-Mameesh-bij-IHC-Foto-IHC-14-5-2020

Overname en herkapitalisatie Royal IHC afgerond

Royal IHC maakt bekend dat de eerder aangekondigde overname en herkapitalisatie van Royal IHC is afgerond. De nieuw opgerichte Stichting Continuïteit IHC heeft de aandelen in IHC Merwede Holding B.V overgenomen. Ook is de herkapitalisatie afgerond. IHC beschikt hierdoor weer over een gezonde liquiditeit, een sterke balans en toekomstperspectief.

Tijdens de tewaterlating van CSD Mohab Mameesh. Foto Royal IHC.

Om de kennis en kunde van IHC voor het Nederlandse maritieme cluster te behouden hebben HAL Investments, Ackermans & van Haaren, MerweOord en Huisman hun krachten gebundeld door de oprichting van Stichting Continuïteit IHC. In de Stichting is ook de Nederlandse Staat vertegenwoordigd. De herkapitalisatie is mede tot stand gekomen met de steun van het bestaande syndicaat van banken van Royal IHC, de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Financiën, en kredietverzekeraar Atradius Dutch State Business.

Vernieuwingen Raad van Commissarissen

Met het afronden van de transactie is ook de Raad van Commissarissen gewijzigd. Voor de komende periode zijn twee nieuwe commissarissen benoemd. Namens de Staat zal Menno Snel, voormalig staatssecretaris van Financiën, zitting nemen in de Raad van Commissarissen van IHC. Frank Verhoeven, oud lid van de Raad van Bestuur van Boskalis, wordt per 1 juli 2020 commissaris namens de Stichting. Naast bovengenoemde commissarissen blijven Boudewijn Wentink,
Kees Korevaar en voorzitter Jaap Huijskes, aan als lid van de Raad van Commissarissen.

Gerben Eggink zal als interim CEO de komende tijd leiding geven aan IHC, met als doel van IHC weer een gezonde winstgevende organisatie te maken:

“Het is positief dat we in korte tijd deze transactie hebben kunnen afronden. Het is nu zaak om hard te werken aan de winstgevendheid van dit mooie bedrijf, mét zowel behoud van de hoge kwaliteit als de grote tevredenheid van onze klanten voor de oplossingen die Royal IHC levert. Met de Stichting als nieuwe aandeelhouder, de sterk verbeterde financiering structuur en de vernieuwingen in de Raad van Commissarissen hebben we een gezonde liquiditeit en balans, een goede governance structuur, een ongewijzigd sterke concurrentiepositie, en daarmee een uitstekende uitgangspositie voor de toekomst.”