Piloot van op Noordzee verongelukt vliegtuigje overleden

De piloot van het vanochtend in de Noordzee neergekomen vliegtuigje is overleden. Het gaat om een 71-jarige man uit het Noordhollandse Sint Maartensvlotbrug. De passagier is met letsel opgenomen in het ziekenhuis. De luchtvaartpolitie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoeken de toedracht van het ongeluk.

Het toestel, een eenmotorige Cessna, vertrok vanochtend om 8.00 uur voor een fotovlucht boven de Noordzee vanaf vliegbasis De Kooy bij Den Helder. Tegen 9.00 uur uur ontving het Kustwachtcentrum in Den Helder een melding van een noodbaken, afkomstig van het toestel. Het was neergekomen in zee op een afstand van 50 kilometer uit de kust van Egmond.

Reddingsactie
De Kustwacht stuurde direct vier KNRM-reddingsboten, twee helikopters en een vliegtuig naar de plaats van het ongeval. Ook gingen twee schepen ter plaatse, waaronder de Zr.Ms. Snellius, die de coordinatie had, en de Visarend, een schip van de Kustwacht. Twee mensen zijn uit het water gehaald. Een van hen, de 48-jarige passagier uit Bussum, is per boot in IJmuiden aan wal gebracht. De 71-jarige piloot werd buiten bewustzijn, per helikopter naar Den Helder overgebracht en is daar in het ziekenhuis opgenomen. Bij aankomst in het ziekenhuis bleek hij te zijn overleden. De 48-jarige passagier is inmiddels naar een Amsterdams ziekenhuis overgebracht. Zijn letsel is op dit moment onbekend.

Onderzoek
Momenteel worden diverse wrakstukken van de Cessna aan wal gebracht, om nader onderzocht te worden. Ook gaat de luchtvaartpolitie getuigen horen.

Meer… Politie