Scheveningen ontvangt eerste cruiseschip ooit

Gisteren is er voor het eerst een Cruiseschip afgemeerd in Scheveningen, als experiment. De MS Berlin, ze is bijna 140 meter lang en heeft zo’n 600 gasten aan boord. Het schip is enthousiast onthaald door tientallen toeschouwers en een shantykoor. Het schip is beroemd in Duitsland, daar speelde het schip de hoofdrol in de serie Das Traumschiff, de Duitse Love Boat. 

Meerdere wethouders hebben in de afgelopen 10 jaar geprobeerd om een cruiseterminal te realiseren in Scheveningen maar dit is niet gelukt. Als het aan de toeschouwers ligt komen er veel meer cruiseschepen naar Scheveningen. Bekijk een filmpje van de aankomst op AD.nl.

The Hague Marketing Bureau, de organisatie die zich vanuit de gemeente bezig houdt met toerisme in de stad, voert al een paar jaar campagne om kleine cruiseschepen naar Den Haag te krijgen. “We zijn blij met dit resultaat”, zegt woordvoerder Wendy Troost tegen het AD. “De komst van dit soort schepen is goed voor het toerisme en de werkgelegenheid. Bemanning en passagiers zorgen voor extra bestedingen en de schepen trekken bezoekers naar de haven.” Het is de bedoeling dat er in de toekomst vaker cruiseschepen aanmeren in Scheveningen.