Schotten werken aan plannen voor veerdienst tussen Eemshaven en Edinburgh

Het Schotse bedrijf TEC-Farragon heeft vergevorderde plannen voor een veerdienst tussen de Eemshaven en het Schotse Rosyth, bij Edinburgh. Met deze dienst bereiden de Schotten zich voor op de nadrende Brexit. Het gaat hier voornamelijk om het vervoeren van vracht, maar ook een groot aantal passagiers en auto’s kunnen mee, meldt RTV Noord.

Foto: Sjoerd Halma. RTV Noord
Foto: Sjoerd Halma. RTV Noord

Voor de bootverbinding zal TEC-Farragon gebruikmaken van ferry’s van rederij Stena Line. Het is de bedoeling dat de boten dagelijks tussen de Eemshaven en Rosyth gaan varen.

Gunstige ligging

De keuze van de Schotten voor Eemshaven is volgens RTV Noord vanwege de gunstige ligging ten opzichte van belangrijke afzetmarkten voor de Schotse whisky- en houtindustrie,  als Duitsland, Denemarken en Italië, en de aanwezigheid van snelweg A7 bij Eemshaven.

Alternatieve haven door naderende Brexit

Schotland zocht naar een alternatieve haven op het vasteland van Europa, nadat in 2010 de veerdienst in Zeebrugge kwam te vervallen. Vanaf dat moment gebruiken Schotse bedrijven de haven van het Zuid-Engelse Dover. Via Calais worden de goederen naar de rest van Europa vervoerd. Door de naderende Brexit zijn de Schotten op zoek naar een alternatieve haven. Schotland kan als onafhankelijk land binnen de Europese Unie vrij handel drijven met Nederland. Alleen een route via Engeland kan voor de vertraging zorgen door grenscontroles.

Eerste afvaart

Naast het vrachtverkeer wil TEC-Farragon ook toeristen aan spreken met de veerdienst. De bootreis tussen Eemshaven en Rosyth zal rond de twintig uur duren. De eerste afvaart staat volgens plannen nu gepland op eind oktober. Het is nog de vraag of dit haalbaar is, er moet nog een hoop gebeuren om deze veerdiensten te laten varen.