Stremming beweegbare deel brug

Renovatie Brug A44 Oude Rijn 
Rijkswaterstaat voert van maandag 13 april tot en met maandag 10 augustus renovatiewerkzaamheden uit aan de Brug A44 Oude Rijn bij Leiden. Rijkswaterstaat vervangt de val (beweegbare deel) van de brug, brengt een nieuw stalen brugdek aan, versterkt de brug en verricht nog diverse andere werkzaamheden. Hiermee wordt de levensduur van de brug met tientallen jaren verlengd en blijft een vlotte en veilige doorstroming over het water en de weg gegarandeerd.

Hinder voor het scheepvaartverkeer
• Van maandag 13 april 05.00 uur tot en met donderdag 23 juli 22.00 uur is de vaarweg onder het vaste deel van de brug  gestremd. Doorvaart onder en bediening van het beweegbare deel is mogelijk.
• Van donderdag 23 juli 22.00 uur tot en met maandag 27 juli 05.00 uur is de gehele vaarweg gestremd.
• Van maandag 27 juli 05.00 uur tot en met maandag 3 augustus 05.00 uur wordt de brug niet bediend. De vaarweg is niet gestremd, doorvaart is mogelijk. De doorvaarthoogte in het midden onder het vaste deel is, aan de hand van gegevens van  provincie Zuid-Holland (bedienaar van de brug), 5,40 m. Recreatieschepen die te hoog zijn, moeten hun mast strijken.
• Van vrijdag 7 augustus 22.00 uur tot en met maandag 10 augustus 05.00 uur wordt de brug niet bediend. De vaarweg is niet gestremd, doorvaart is mogelijk. De doorvaarthoogte in het midden onder het vaste deel is, aan de hand van gegevens van provincie Zuid-Holland (bedienaar van de brug), 5,40 m. Recreatieschepen die te hoog zijn, moeten hun mast strijken

Omvaarroute
Er is geen omvaarroute.

Informatie
De meest actuele stand van zaken vindt u op de informatieborden langs de vaarweg, op www.vaarweginformatie.nl en op www.zuid-holland.nl. Ook kan informatie worden verkregen bij Bediencentrale De Waard, telefoon 071-522 7124 of VHF kanaal 22.

 

Related news

List of related news articles