Veerpont naar Tiengemeten weer in de vaart

Veerpont St. Antonius naar Tiengemeten is weer in de vaart. Begin deze week moest de veerpont een aantal reparaties ondergaan. Defensie stelde gedurende de afwezigheid van de St. Antonius een LCU (landing craft utility) en personeel van het Corps Mariniers beschikbaar voor het eventueel overzetten van calamiteitenvoertuigen.

Vervoer naar het eiland
Veerpont St. Antonius van Natuurmonumenten zorgt voor het vervoer van bewoners, bezoekers en, indien noodzakelijk, calamiteitenvoertuigen van en naar het natuureiland. Voor het transport van calamiteitenvoertuigen zoals brandweerwagens en ambulances is het eiland afhankelijk van de St. Antonius.

De St. Antonius moest maandag 13 juli naar de werf i.v.m. een aantal reparaties aan o.a. de aandrijving en de besturing van het schip. Defensie stelt gedurende de periode dat de St. Antonius op de werf is een LCU (landing craft utility) en personeel van het Corps Mariniers beschikbaar voor het eventueel overzetten van calamiteitenvoertuigen. De LCU is in staat om meerdere (brandweer)voertuigen gelijktijdig naar Tiengemeten te vervoeren. Personenvervoer bleef mogelijk door inzet van een passagiersschip.

Meer… Natuurmonumenten

Related news

List of related news articles