VIDEO: Loodsboot Pollux aangevaren door bulkcarrier

De Loodsboot ‘Pollux’ van het Nederlands Loodswezen is afgelopen zondagochtend aangevaren door een bulkcarrier van 229 meter lang en 32 meter breed, de ‘Nord Taurus’. De Pollux lag op station bij de kruispost Steenbanken toen deze werd aangevaren door de bulkcarrier. De Pollux heeft aanzienlijke schade opgelopen aan bakboordzijde en aan het stuurhuis. De bemanning van de loodsboot raakte lichtgewond. De oorzaak van de aanvaring is nog niet bekend. 

De Nord Taurus vaart onder Panamese vlag en was onderweg van Braakmanhaven bij Terneuzen naar Moermansk en de loods was net van boord. De bulkcarrier wilde de Pollux links passeren maar toen ging het mis en vaarde het schip tegen de Pollux aan. Door de klap vielen de twee bemanningsleden aan boord van de Pollux uit bed en raakte lichtgewond.

De Pollux is zondagochtend terug gevaren naar Vlissingen en gaat naar een scheepswerf voor reparatie. De Nord Taurus is na de aanvaring gecontroleerd en kon in de loop van de dag haar reis hervatten.

“Pijn om te zien dat er zoveel schade is”
Voorzitter van het Nederlands Loodswezen in Vlissingen, Fred Kuipers tegen de PZC: “Gelukkig hebben we drie van dergelijke loodskotters waarvan één in reserve. De bemanning zat er wel enorm mee. Het gaat om vrij nieuwe schepen en het doet dan pijn om te zien dat er zoveel schade aan is.”


View on Twitter.