Wouter Rozenveld van Maersk Ship Recycling Koploper in verduurzaming scheepvaartsector wint ‘Zeehelden Award 2010’

Wouter Rozenveld van Maersk Ship Recycling heeft de ‘Zeehelden Award 2010’ in de wacht gesleept. Met zijn voortrekkersrol in het verduurzamen van de scheepvaartsector, is hij verkozen tot meest favoriete zeeheld van het jaar. De stemming vond vandaag plaats tijdens het 30-jarig jubileumfeest van Stichting De Noordzee in Amsterdam.

Zeeheld
Samen met directeur Tom Peter Blankestijn, zet Wouter Rozenveld van Maersk Ship Recyling zich al jaren in voor het verantwoord slopen van schepen.
Het slopen van schepen is nog veel te vaak levensgevaarlijk voor de sloper en het milieu. Wouter Rozenveld heeft met zijn inzet voor Maersk en namens andere reders niet alleen meegeholpen om vervuiling in zee tegen te gaan, maar ook kinderarbeid te voorkomen en de veiligheid van arbeiders te verbeteren.

Nog meer zeehelden
Met twee stemmen verschil, zijn de mannen van Tres Hombres op de tweede plek geëindigd. Arjen van der Veen, Jorne Langelaan en Andreas Lackner hebben het eerste zeilende vrachtschip zonder motor ontworpen en gebouwd.
Het begin van een nieuw tijdperk voor schoner varen. Peter Hamaker van Mayonna BV (Kennemervis Groep) heeft de derde plek bemachtigd. Hij levert een belangrijke bijdrage aan verduurzamen van het visassortiment van vooraanstaande retailers.

Symposium Helden van de Zee
Stichting De Noordzee viert vandaag haar dertig jarig bestaan met het symposium ‘Helden van de Zee’ in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam. De Zeehelden Award 2010 is uitgereikt door Kees Brinkman van de reddingsmaatschappij KNRM. Aan de hand van de criteria ‘innovatie’, ‘visie’ en ‘duurzaamheid’, heeft het publiek de winnaar bepaald. De dag wordt afgesloten met een feestelijke avond.

Bron: Stichting de Noordzee, 17-12-2010;