6.000 deelnemers aan start bij Harbour Run aanstaande zondag

Aanstaande zondag 7 oktober doen ruim 6.000 deelnemers mee aan de zesde editie van de Harbour Run. Tijdens deze obstacle run trotseren de Harbour Run lopers een parcours van 10 kilometer met 25 obstakels onderweg. Dit jaar hebben de deelnemers voor het eerst de mogelijkheid om een een afstand van 6 kilometer af te leggen. De deelnemers worden zondag weggeschoten door Pieter van Oord, CEO van Van Oord. 

Foto, Harbour Run.

De obstacle run gaat dwars door de Rotterdamse haven; over haventerreinen en langs schepen, kranen en containers. Normaal zijn deze terreinen afgesloten voor publiek, maar speciaal voor de Harbour Run lopers is het opengesteld. Naast het toevoegen van de 6 kilometer afstand is dit jaar het parcours deels vernieuwd, dankzij nieuwe partners die terreinen beschikbaar stellen.

De start en finish is bij de RDM Onderzeebootloods. De eerste startserie begint aan de obstacle run om 11.00 uur en de laatste hardlopers vertrekken om 14.30 uur. Om de 15 minuten wordt er een startserie weggeschoten.

“We laten met de Harbour Run mensen op een sportieve manier kennis maken met de Rotterdamse haven. Hiermee zorgen we voor een krachtige verbinding tussen de stad en de haven”, aldus Imre van Leeuwen van SportVibes dat de Harbour Run organiseert.

Zowel individuen, groepen als bedrijven kunnen deelnemen aan het Rotterdamse evenement. De Harbour Run kenmerkt zich door een enorme groep deelnemende businessteams. Meer dan 200 bedrijventeams doen dit jaar weer mee waarvan het grootste gedeelte havengerelateerd is. Een team bestaat gemiddeld uit 18 personen. Het grootste team bestaat uit 130 Harbour Runners.

Obstacle Run. Foto, Harbour Run.c