North Sea Port zet mee in op veilige zeehavens: Campagne ‘Wat heb je aan €30.000,- als daarna…?’

Havenmedewerkers zijn regelmatig getuige van verdachte activiteiten. Bovendien kunnen ze door criminelen ook benaderd worden voor ‘hulp’ in ruil voor geld. Om ervoor te zorgen dat ze hier niet op ingaan en zaken melden, start dit najaar opnieuw de Campagne ‘Wat heb je aan €30.000,- als daarna…?’.
Vorig jaar werd deze campagne al ingezet. Met ‘Wat heb je aan €30.000,- als daarna…?’ werden in de haven van Moerdijk en het Zeeuwse deel van North Sea Port (Terneuzen en Vlissingen/Borsele) meer dan 85.000 mensen bereikt. Reden genoeg om de campagne door te ontwikkelen en nogmaals in te zetten.

Meld Misdaad Anoniem
De campagne maakt havenmedewerkers – van de werkvloer tot aan de directie – bewuster van signalen van criminaliteit en van de risico’s om in zee te gaan met criminelen in ruil voor geld. De campagne heeft ook als doel om meer meldingen te genereren via bijvoorbeeld ‘Meld Misdaad Anoniem’.

Oproep: laat de campagne zien in jouw bedrijf!
Het effect van de campagne wordt versterkt als bedrijven in de havens hier intern aandacht aan besteden. Dat kan heel makkelijk door bijvoorbeeld campagneposters op te hangen in kantines, de koffiebekers uit te delen en de filmpjes te delen via de eigen kanalen met de hashtag #veiligezeehavens. Je kan campagnemateriaal bestellen door te mailen naar [email protected].

View on Youtube.
View on Youtube.