Boskalis onthult sculptuur op eiland Punta Pacifica

Boskalis heeft de sculptuur ‘Ocean Reef I’ onthuld op Punta Pacifica. Punta Pacifica is het kunstmatige eiland dat Boskalis heeft aangelegd voor de kust van Panama City. De sculptuur is gemaakt door kunstenaar Ruud Kuijer. Boskalis-topman Peter Berdowski presenteerde het beeld op 23 september aan José Isabel Blandón, burgemeester van Panama, in het bijzijn van Alfredo Aleman, CEO van Ocean Reef Marina.

Ruud Kuijer gebruikt vormen en objecten en verbindt deze op een speelse manier waarbij hij de wetten van de zwaartekracht trotseert en schijnbaar instabiele composities creëert. Ruud is gaandeweg steeds vaker beton als bouwmateriaal gaan gebruiken, toepasselijk want beton is een combinatie van de twee componenten die de kern vormen van het werk van Boskalis: water en zand. De sculptuur bevat elementen die verwijzen naar het leven in zee rondom de eilanden. Het beeld, 13,75 meter hoog en met een gewicht van 35 ton, zal begin volgend jaar worden vergezeld van een kleinere sculptuur op het tweede eiland.

De ceremonie werd bijgewoond door verschillende vertegenwoordigers van Boskalis en de opdrachtgever, evenals door José Isabel Blandón (burgemeester van Panama), Ivan Zarak (viceminister van Economie en Financiën), Manuel Grimaldo (viceminister van Handel en Industrie), Jorge Barakat (Maritieme Autoriteit van Panama) en Dirk Janssen (Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Panama).

Het eerste Punta Pacifica-eiland werd door Boskalis in de periode 2011-2013 aangelegd. De aanleg van het tweede eiland startte in april dit jaar. Toen is door Mark Rutte de eerste steen gelegd. Tijdens een ceremonie eerder deze week is de grond van het tweede eiland door een rabbijn, een priester en een dominee gezegend.