Damen dochter mag Nordernev knippen en scheren

Oranjewerf Scheepsreparatie aan het IJ in Amsterdam blijkt snel te kunnen handelen. De Damen Shipyards dochter verwierf vrijdag 16 november jl. de opdracht om het voormalig Veronica zendschip Norderney (bouwjaar 1949, lengte 50 meter, breedte 8 meter) een onderhoudsbeurt te geven en staat vanmiddag rond 16.00 uur klaar om het legendarische schip te ontvangen.

Damen Oranjewerf commercieel manager Jeen van der Werf is trots dat de werf de opdracht van Entertainment International heeft kunnen binnenhalen, ook al blijft de opdracht tot nu toe beperkt tot organische aangroei op de scheepswand verwijderen – het zogenoemde knippen en scheren – plaatdikte metingen verrichten van de scheepshuid en een nieuwe aangroeiwerende verf daarop aanbrengen. Als deze klussen zijn geklaard, zal de Norderney naar Groningen worden versleept.

Daar zal het oude zendschip, dat in 1949 in Hamburg van de scheepshelling kwam als de IJslandtrawler MV HH 294 Paul Müller, aan het Eemskanaal worden omgebouwd tot multifunctioneel drijvende ruimte voor radio, TV, internet, zang, dans en comedy.

Oranjewerf ligt schuin tegenover het Centraal Station in Amsterdam, dus hield commercieel manager Van der Werf rekening met publieke belangstelling, zeker omdat oud-coryfee Erik de Zwart van de voormalig piratenzender Veronica op de werf klaar stond om ‘zijn’ zendschip te ontvangen.

De sleepkapiteins Piet de Vree van de sleepboot Argo (450 PK) en Piet Bootsma van de sleep/duwboot Aegir (550 PK) hielden ook rekening met publieke belangstelling. Zij sleepten de Norderney van Antwerpen naar Amsterdam. Bootsma meldde dat de reis voorspoedig verliep en kon binnenlopen voor de door het KNMI afgegeven code geel (hevige windstoten) na 16.00 uur ook werkelijkheid werd.

Meer… Damen