DFDS: handel in het Noordzeegebied blijft groeien

DFDS noteert een stijgende lijn in zijn volumes op de Noordzee-vrachtroutes naar en van het Verenigd Koninkrijk. Het aantal trailers op de routes van DFDS tussen Britse havens en de havens in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Nederland en België is met 6% toegenomen in het afgelopen halfjaar. “De positieve ontwikkeling van het afgelopen halfjaar is bemoedigend, ondanks de actualiteit van mogelijke Brexit-effecten“, zegt Mikael Mortensen, Route Directeur Rotterdam.

De Bank of England verwacht dat de Britse economie een stijging van 1,6% zal noteren in 2017, ook zijn de exportvolumes van het Verenigd Koninkrijk toegenomen sinds de daling van de Britse pond na het Brexit-besluit in juni 2016. Mikael Mortensen: “Wij constateren positieve ontwikkelingen binnen de economieën van de EU en hebben vertrouwen in de toekomst. De groei is goed nieuws en onderschrijft de toevoeging van ons schip dat vanaf september wordt bijgestaan door een tweede schip op de route Rotterdam-Immingham.”

DFDS is blij met het recente besluit van de Britse regering om de vrije goederenstroom te behouden door de huidige flexibele douanecontrole tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU ook na de Brexit voort te zetten.

Related news

List of related news articles