EMO lost grootste bulkschip ter wereld

EMO (economisch belang HES Beheer 36,6%) verwelkomt vandaag de “Vale Italia”, een “Very Large Ore Carrier”, bij haar terminal aan de Rotterdamse Maasvlakte.

Dit prachtige nieuwe schip heeft 380.000 ton ijzererts aan boord voor de Duitse staalindustrie. EMO lost dit schip in ongeveer 4 dagen met twee 85-tons brugkranen. De “Vale Italia” is 362 meter lang, 65 meter breed en heeft een diepgang van 23 meter. Het schip is één van de grootste droge bulkschepen ter wereld. Met haar uitgebreide loscapaciteit en een kade met een diepgang tot 23 meter is EMO de ideale locatie voor de “Vale Italia”.

De loscapaciteit wordt in het tweede halfjaar verder uitgebreid met een nieuwe 85-tons brugkraan, waarmee de efficiency en het serviceniveau verder worden verbeterd. EMO, de grootste onafhankelijke terminal voor de op- en overslag van kolen en ertsen in Europa, beschikt straks over drie 85-tons en twee 50-tons brugkranen alsmede een 36-tons drijfkraan. Recent is tevens besloten om een van de bestaande 85-tons brugkranen te renoveren, waarmee de levensduur van deze kraan met nog eens 15 tot 20 jaar wordt verlengd.

Meer… HES Beheer