Havenbedrijf lanceert nieuwe fietskaarten langs stadshavens

Pierewaaien
Onder de naam Pierewaaien 1, 2 en 3 komt het Havenbedrijf met drie nieuwe fietskaarten over fietsroutes in respectievelijk Heijplaat (6 kilometer), Waalhaven (14,5 kilometer) en Katendrecht (15 kilometer). Donderdagmorgen deelt het Havenbedrijf de kaarten uit aan fietsers in de Maastunnel. De fietskaarten zijn de opvolger van het boekje ‘Beleef de haven’.

Ze zijn gratis verkrijgbaar bij de balie van het World Port Center, de Rotterdam Store aan de Coolsingel, de VVV Rotterdam, de Spido, de OV fietsverhuurpunten of via internet (te downloaden en aan te vragen via www.portofrotterdam.com)

Fietsen door de haven past in het beleid van het Havenbedrijf om de haven toegankelijker te maken en meer onder de aandacht van de bewoners van de regio te brengen. Binnenkort worden nog drie fietskaarten over de Maasvlakte en de landtong Rozenburg op dezelfde manier uitgebracht

Ter ere van de nieuwe fietskaarten stelt het Havenbedrijf enkele (fiets)tassen ter beschikking van degenen die als eerste terplekke antwoord kunnen geven op de vraag ‘Wie maakte ‘Ketelbinkie’ op de kade van Katendrecht?’.

Meer… Havenbedrijf Rotterdam