Matthijs van Doorn directeur commercie Havenbedrijf Rotterdam.jpg

Matthijs van Doorn benoemd tot directeur Commercie Havenbedrijf Rotterdam

Per 1 maart 2022 is Matthijs van Doorn Emile Hoogsteden opgevolgd als directeur Commercie. Van Doorn is de afgelopen 7 jaar als manager Logistiek verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van het achterland netwerk. Daarnaast was hij de afgelopen 2 jaar betrokken bij het opstellen van de digitale strategie en verantwoordelijk voor de digitale portfolio van Havenbedrijf Rotterdam.

Matthijs van Doorn directeur commercie Havenbedrijf Rotterdam.
Matthijs van Doorn directeur commercie Havenbedrijf Rotterdam.jpg
Matthijs van Doorn directeur commercie Havenbedrijf Rotterdam.

Matthijs van Doorn heeft ruime ervaring in de logistiek en was voor zijn overstap naar Havenbedrijf Rotterdam werkzaam in verschillende commerciële functies bij TNT. Naast zijn kennis van de logistieke sector, heeft hij veel ervaring met complexe projecten op het vlak van digitalisering, sales en supply chain optimalisatie.

Allard Castelein, president-directeur van Havenbedrijf Rotterdam N.V.: “Matthijs brengt ruime ervaring mee en beschikt over een groot netwerk in het Nederlandse en Europese achterland. We hebben er vertrouwen in dat we met de benoeming van Matthijs onze commerciële ambities waar kunnen maken. We wensen Matthijs veel succes en plezier toe in deze nieuwe rol.”

Matthijs van Doorn: “De uitdagingen waarvoor onze klanten zich gesteld zien staan in het huidige tijdperk van disrupties, digitalisering en energietransitie zijn groot en complex. Ik ben vereerd om in mijn nieuwe rol een bijdrage te kunnen leveren aan de groei van de bedrijvigheid in de haven en de ladingstromen via de haven van Rotterdam.”

Havenbedrijf Rotterdam N.V. Doel van het Havenbedrijf Rotterdam is de versterking van de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven als logistiek knooppunt én industriecomplex van wereldniveau. Niet alleen in omvang, maar ook in kwaliteit. Het Havenbedrijf kan en wil impact maken en richt zich daarom op de versnelling van de verduurzaming in de haven en zij is partner in de digitalisering van de haven en logistieke ketens. De kerntaken van het Havenbedrijf zijn de duurzame ontwikkeling, beheer en exploitatie van de haven, het handhaven van de vlotte en veilige afhandeling van de scheepvaart en het ondersteunen van de toekomstbestendigheid van de Rotterdamse haven.

Feiten en cijfers van het Havenbedrijf Rotterdam en de Rotterdamse haven: Havenbedrijf Rotterdam: ca. 1.270 werknemers, omzet ca. € 770 miljoen. www.portofrotterdam.com Havengebied: 12.500 ha havengebied (land & water, waarvan ca. 6.000 ha bedrijfsterreinen). Lengte havengebied is ruim 40 km. Goederenoverslag: ca. 470 miljoen ton goederen per jaar. Scheepvaart: ca. 30.000 zeeschepen en ca 100.000 binnenvaartschepen per jaar. Werkgelegenheid: (Rijn- en Maasmondgebied, direct en indirect) 565.000 arbeidsplaatsen in Nederland. Toegevoegde waarde: € 63 miljard, 8,2% van het BBP.