IHC Merwede bouwt aan drie pijpenleggers tegelijk

kiellegging pijpenlegger

IHC Merwede bouwt op haar werf in Krimpen aan den IJssel momenteel aan drie pijpenleggers tegelijk. Op dinsdag 15 januari is de kiel gelegd van de eerste van twee identieke pijpenleggers voor TL Offshore, een dochteronderneming van SapuraKencana. De ceremonie vond een week eerder dan gepland plaats en werd uitgevoerd door Darryl Peter Nelson, Project Directeur bij TL Offshore.

Diezelfde middag is begonnen met het snijden van het staal voor de tweede pijpenlegger voor TL Offshore. Het eerste schip waaraan wordt gewerkt, is een pijpenlegger voor Subsea 7, waarvan de kiel is gelegd op 22 augustus 2012. Op dit moment ligt de romp bijna compleet op de helling.

De twee schepen voor SapuraKencana zijn volledig geïntegreerde schepen, ontworpen, geëngineerd en gebouwd door IHC Merwede. De pijpenleginstallatie wordt geleverd door IHC Engineering Business, onderdeel van IHC Merwede. Ook voor de pijpenleginstallatie wordt deze maand gestart met het snijden van het staal. IHC Drives & Automation levert het geïntegreerde automatiseringsysteem, de elektrische installatie en de complete elektrische machinery package.

De drie schepen worden ingezet voor de ontwikkeling van diepzee olievelden voor de kust van Brazilië, in opdracht van Petrobras.

Meer… IHC Merwede