Kyranakou-Zegers en Van Veen naar het WK 470 in Israël

Delta Lloyd Kernploegzeilsters Afrodite Kyranakou-Zegers en Anneloes van Veen nemen volgende week deel aan het WK 470, dat van 10 t/m 17 oktober 2015 gehouden wordt in Haifa, Israël. Voor Kyranakou-Zegers en Van Veen is het op dit toernooi zaak om de olympische kwalificatie-eisen af te ronden om zo het ticket naar Rio veilig te stellen.

Focus op afronden olympische kwalificatie
Kyranakou-Zegers en Van Veen hebben de nationale selectie in de 470-klasse al op hun naam staan, wat inhoudt dat ze namens Nederland de 470-klasse mogen vertegenwoordigen mits ze óók aan de NOC*NSF-eisen voldoen: 1 x een top 3-resultaat of twee keer een top 8 varen op een toonaangevend toernooi. Afgelopen augustus, op het testevent in Rio, behaalden de dames een vijfde plek, wat goed is voor een halve nominatie. Indien ze op dit WK dus een plek bij de top 8 varen, is het ticket naar Rio een feit.

Maandag 12 oktober a.s. starten de kwalificatieraces van het WK, zaterdag 17 oktober worden de medalraces gevaren. Voor meer informatie over het WK 470 klik hier: https://2015worlds.470.org/en/default/races/race