Mobiele Safety Trainer gaat nu ook naar Zeevaart

TvKTraining

Mobiele Safety Trainer zet na succesvol seizoen in de Passagiersvaart koers naar de Zeevaart
Na een bijzonder succesvol seizoen van de Mobiele Safety Trainer in de passagiersvaart heeft TvK ook verschillende reacties ontvangen van rederijen en zeevaartscholen voor de STCW’10 en Refresh trainingen. Theo van Keulen: “Het is begrijpelijk dat in het huidige economische klimaat, mensen op zoek gaan naar goedkopere alternatieven, die kwalitief even betrouwbaar zijn. We hebben al een rederij gehad, waarvan een schip een paar dagen op de helling lag. Inplaats van de bemanning werkloos te laten rondlopen belden ze ons voor een refresh training, waardoor er geen geld en tijd verloren ging.”

Toename schepen in passagiersvaart zorgt voor record aantal veiligheids-trainingen voor OK Maritime en TvK Instructie
Drie weken geleden werden tien gloednieuwe schepen van de Amerikaanse rederij Viking River Cruises gedoopt. De groei in passagiersschepen en daarmee het aantal bemanningsleden dat een verplichte veiligheidstraining moet volgen, was voor OK Maritime en TvK Instructie goed te merken. Met behulp van de speciaal ontwikkelde Mobiele Safety trainer werden 780 bemanningsleden opgeleid in achtereenvolgens Maasbracht, Düsseldorf, Dordrecht, Bratislava, Linz, Wenen, Lobith, Keulen, Arnhem, Grave, Amsterdam, Werkendam. Neuss, Rotterdam, Mainz, Beverwijk, Enkhuizen en Enss. “We beschikken over 100 gekwalificeerde instructeurs en geven les in het Nederlands, Duits en Engels. Van de 780 cursisten hebben we er slechts vijf moeten laten zakken” aldus een tevreden Theo van Keulen.

Veiligheid aan Boord in de jachthaven van W.W.S. Wergea
TvK heeft 12 maart jl. een presentatie Veiligheid aan Boord gehouden in jachthaven Wergea. Instructeur Germ Meter: “Watersport is natuurlijk fantastisch, maar het is ook een heel serieus tijdsverdrijf, waarbij wel degelijk ernstige ongelukken kunnen gebeuren. Ik vind het verstandig dat een haven daar rekening mee houdt en serieus bezig is met de veiligheid in- en rondom de haven.”

Meer… TvK Instructie