Mulder Shipyard bouwt 36 meter lang motorjacht

  • jachtbouw

Mulder Shipyard is begonnen met de bouw van een nieuwe 36 meter lang motorjacht. Dit is het grootste project voor Mulder Shipyard tot nu toe en de tweede die wordt gebouwd met de nieuwe LY3 standaard. In 2015 werd al een 28,65 meter lange Mulder Voyager en de 34 meter lange op maat gemaakte ‘Solis’ geleverd.

“Het basis concept achter deze nieuwe jacht is om het meeste te halen uit een volume van niet meer dan 300 HT”, legt directeur Dick Mulder uit. “Dit creëert mogelijkheden voor zowel particulier gebruik als charteren, waarbij het mogelijk is om met een relatief kleine bemanning aan boord te zijn als de eigenaren van boord zijn.”

De motorjacht zal worden gebouwd met volledige RINA MCA LY3 certificering en een transatlantisch bereik. “Op het gebied van werking en ontwerp wordt ze uitgerust met vele functies die normaal worden geassocieerd met veel grotere jachten”, aldus Mulder.

Mulder Shipyard heeft Claydon Reeves Design en International Yacht Register voorgesteld als vertegenwoordiger van eigenaren. De architectuur wordt verzorgd door Van Oossanen. Met vijf ruime hutten aan boord is de motorjacht geschikt voor maximaal tien gasten.

Volgens de planning wordt de motorjacht in de zomer van 2017 geleverd.

Meer…Mulder Shipyard

 

 

Related news

List of related news articles