Sinds 2000 vermiste vrouw geïdentificeerd

  • buitenland

In 2000 troffen vissers op de Noordzee in een net een schedel aan. DNA-onderzoek leverde in de afgelopen weken de identiteit op: het gaat om een vermiste 57-jarige Belgische vrouw.

Uit onderzoek kon destijds niet blijken om wie het ging. De schedel werd daarom in Ouddorp begraven als onbekende (Nomen Nescio).

Met de komst van de DNA-databank Vermiste Personen begon het Cold Case Team van de politie Eenheid Rotterdam in 2010 met het opgraven van onbekende stoffelijke overschotten.

Om ook in deze zaak DNA in de databank op te kunnen nemen werd de schedel eind februari opgegraven. Dit leverde direct een match op met een 57-jarige vrouw uit België. DNA van haar kinderen was door hen ter beschikking gesteld aan de databank. De familie is op de hoogte gesteld van de Nederlandse identificatie.

Sinds 2010 zijn binnen de Eenheid Rotterdam van 24 personen stoffelijke resten opgegraven. De komende tijd volgen er nog 6 opgravingen. De verwachting is dat in de toekomst steeds meer identificaties zullen plaatsvinden via DNA-verwantschaponderzoek. Het is daarom wenselijk dat familieleden van (langdurig) vermisten hun DNA afstaan. Dat kan in gang worden gezet via het Cold Case Team van de Eenheid Rotterdam. Bel daarvoor met 0900-8844.

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten