Stremming brug Schuilenburg

  • binnenland

Rijkswaterstaat voert vanaf 13 januari herstelwerkzaamheden uit aan de brug Schuilenburg over het Prinses Margrietkanaal bij Jistrum. Van woensdag 13 tot vrijdag 22 januari wordt er gewerkt tussen 18.30 en 3.00 uur. De brug is dan afgesloten voor al het wegverkeer. Er wordt omgeleid via brug Kootstertille. Van maandag 25 januari tot en met vrijdag 12 februari wordt er overdag tussen 7.00 en 16.30 uur gewerkt. Het verkeer kan dan wel gebruik maken van de brug, maar moet rekening houden met een langere wachttijd voor de brug. De scheepvaart ondervindt slechts beperkte hinder van de werkzaamheden.

Doordat de brug in 2014 is aangevaren zijn de remmingwerken beschadigd. Nu de nieuwe verbindingsweg naar brug Kootstertille voor het industrieterrein aan de zuidzijde van de brug gereed is, kunnen de herstelwerkzaamheden beginnen. Deze bestaan uit het vervangen van de remmingwerken.

Langere reistijd
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met een langere reistijd. In de periode van 25 januari tot en met 12 februari wordt het woon-werkverkeer en schoolgaande kinderen geadviseerd een kwartier eerder te vertrekken in verband met de langere wachttijd voor de brug.

Weersgevoelige werkzaamheden
Afhankelijk van de weersomstandigheden en het verloop van de werkzaamheden kunnen de werkzaamheden korter of langer duren.

Meer… Rijkswaterstaat 

 

Related news

List of related news articles