Technisch talent klaar voor de strijd

  • buitenland

Heinen & Hopman’s werknemer Danny van de Polder neemt deel aan Euroskills, de Europese kampioenschappen voor het vakmanschap. Elke twee jaar strijden honderden jonge vakmensen in verschillende vakgebieden tegen elkaar om de titel ‘beste vakman van Europa’.

Danny van de Polder is koeltechnicus bij Heinen & Hopman sinds februari jongstleden. Tijdens zijn studie besloot hij deel te nemen aan de Nederlandse vakmankampioenschappen, omdat hij graag deze uitdaging aan wilde gaan en zijn vaardigheden wilde ontwikkelen. Deze wedstrijd werd gehouden tijdens de VSK beurs, waar Danny als tweede eindigde. Omdat de winnaar niet naar de Europese kampioenschappen gaat, zal Danny nu meedoen aan de Euroskills 2014 in Lille, Frankrijk. “We zijn blij te kunnen aankondigen dat één van onze technische talenten zullen strijden in de EuroSkills 2014 en wensen hem veel geluk”, zegt Joep Hopman, CEO van Heinen & Hopman.

In oktober vertrekt Danny naar Lille om te strijden in de categorie ‘Koude- en Luchtbehandelingstechniek’ tegen jonge professionals uit 26 andere Europese landen. Danny: “Ik ben erg blij dat ik alsnog de kans heb gekregen om mee te doen aan de EuroSkills wedstrijden. Vanwege mijn tweede plaats in Nederland zal ik er alles aan doen om deze keer als winnaar te eindigen”. Danny maakt zich klaar voor de wedstrijd door het dagelijks uitvoeren van zijn werk en wanneer de school weer begint, zal hij bepaalde vaardigheden ook met zijn leraar oefenen.
EuroSkills is een WorldSkills Europe-initiatief. De organisatie maakt men bewust van het belang van professionele excellentie en kwalitatief hoogwaardig beroepsonderwijs. Bovendien ontwikkelen de deelnemers hun talenten en zelfvertrouwen en worden zij ware ambassadeurs voor hun ambacht.

Meer… Heinen & Hopman 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten