Werkstraf geëist tegen schipper die klap uitdeelt

MIDDELBURG – Een 56-jarige man uit Ossenisse moest zich gisteren voor de rechtbank in Middelburg verantwoorden voor de gevolgen van een klap.

Volgens officier van justitie R. Jeuken had hij het slachtoffer zwaar lichamelijk letsel toegebracht. De officier eiste 180 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf.
Het incident speelde zich 8 februari vorig jaar af in Zierikzee. Het slachtoffer is mede-eigenaar van de Zeilvloot Zeeuwse Stromen, waarin schippers zijn verenigd. Zo heeft de eigenaar de taak om reizen onder de schippers te verdelen. Ook de Ossenissenaar bezat een zeilboot, waarmee hij tot voor kort trips voor Zeeuwse Stromen maakte.


Tussen de schipper en de eigenaar bestonden al lang problemen. Die escaleerden toen ze elkaar in februari tegenkwamen. De schipper had nog tweeduizend euro van het slachtoffer tegoed. Ook meende hij dat hij te weinig reisjes kreeg toebedeeld. Hij sprak de eigenaar, die in een busje zat, over de openstaande rekening aan. ,,Zie maar dat je het krijgt“, was de reactie. Daarmee nam de verdachte geen genoegen. Nadat hij een klap had uitgedeeld vluchtte hij weg. Het slachtoffer ging hem achterna, hetgeen weer tot een confrontatie leidde. De tweede klap kwam harder aan dan gedacht. ,,De eigenaar ging gestrekt neer en raakte bewusteloos. Een getuige hoorde het kraken“, wees de officier op de gevolgen.
Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd. Daar werd een fractuur aan het achterhoofd en een hersenkneuzing geconstateerd. Hij lijdt nog steeds aan geheugenverlies en zijn smaak- en reukvermogen zijn aangetast. Vijf weken lag hij in het ziekenhuis.

Bron: PZC.nl, 15-06-2003;