11e editie Race of the Classics for Young Professionals

De 11e editie van de Race of the Classics for Young Professionals (ROTCYP) is van 11 tot en met 16 oktober. Ruim 500 jonge talenten gaan tegen elkaar racen op de Noordzee. Op woensdag 12 oktober vertrekken de klassieke zeilschepen vanuit de Veerhaven in Rotterdam. Simeon Tienpont (Schipper team Akzo Nobel van de Volvo Ocean Race) en Rutger van Schaardenburg (Olympisch laserzeiler van team Delta Lloyd) geven het startsein vanaf de clipper Stad Amsterdam. Aan boord van de Stad Amsterdam wordt een evenement georganiseerd voor de CEO’s en partners van de deelnemende bedrijven.

De wedstrijdvloot bestaat uit 23 klassieke zeilschepen
Traditioneel getuigde loggers, schoeners, barkentijnen, klippers, twee- en driemasters vormen samen de vloot van de race. Onder toeziend oog van ervaren schippers varen de young professionals diverse wedstrijdetappes met als einddoel de oversteek naar Engeland.

De deelnemende bedrijven van 2016 editie zijn:
ABN Amro, Accenture, Akzo Nobel, Ampelmann, Clifford Chance, Damen Shipyards, De Brauw Blackstone Westbroek, Deloitte, Delta Lloyd, Flow Traders, Fokker, Ministerie van Defensie, Ministerie Infrastructuur & Milieu, NautaDutilh, NN Group, Philips, Rabobank, Randstad, RTL, Seaway Heavy Lifting, Shell en Siemens. De organisatie gaat het leidende schip bemannen.

Oorsprong van de Race of the Classics for Young Professionals
De Race of the Classics is opgericht in 1989 door twee studenten die de onderlinge contacten tussen studentensteden wilden verbeteren. De studenten editie was een groot succes en zo werd ook de Race of the Classics vanaf 2006 voor young professionals georganiseerd. Anno 2016 is de race inmiddels uitgegroeid tot een concurrentiestrijd binnen het Nederlandse bedrijfsleven waarin werkplezier, teambuilding en netwerken centraal staan. De ROTCYP maakt het ook mogelijk om aandacht te vragen voor het Klassieke Zeilschepen Fonds. Op deze manier kan de race bijdragen om de klassieke scheepvaart in Nederland in stand te houden.