2008: het jaar van de Pilot Saloon 55!

De Pilot Saloon 55 van Wauquiez zal voor het eerst verschijnen op de Salon Nautique de Paris, waarna zij doorgaat naar Boot Düsseldorf in januari 2008. Dit markeert de terugkeer van de scheepswerf op de markt voor grote, zeewaardige zeilschepen: de lijnen van dit raspaardje van het bedrijf zijn vormgegeven door Berret-Racoupeau Yacht Design en de accommodatie is ontworpen door Couëdel-Hugon Design.

Het zeilplan en de schoten op dek zijn eenvoudig, maar efficiënt, gebruikersvriendelijk en veilig: in-mast-zeilen en grootzeilschoten, keerfok op rolreef met de mogelijkheid een lichte spinnaker aan de boegspriet te bevestigen. Alle schoten zijn bevestigd aan de 2 S/S elektrische lieren van Andersen.

Het staande want bestaat uit een mast met 3 zalingen en de rputtingen van de stag zijn direct aan de romp bevestigd voor extra stevigheid en stabiliteit.

De uitrusting van de Pilot Saloon 55 is zorgvuldig afgestemd op de behoeften van zeezeilers: het schip is standaard voorzien van boegschroef, elektrische lieren, magnetron, afwasmachine en 11kVa-generator.

De luxueuze en prettige accommodatie van de Pilot Saloon 55 maken het een perfect “liveaboard” jacht en alle technische aspecten (bergruimte, tankcapaciteit, eenvoudige toegankelijkheid van alle systemen, enz.) zullen zelfs de meest kritische zeiler niet teleurstellen.

Bron: Wauquiez, 03-12-2007;