7 tips voor een veilig dagje strand met de kinderen

Woensdagmiddag 25 mei gaf Leo Wallage, Commissaris van de Politie, op het strand van Egmond het startsein voor de landelijke 06-polsbandjesactie van de Reddingsbrigade. Op de ‘Internationale Dag van het Vermiste Kind’ reikte de heer Wallage samen met Chase, één van de reddingspups uit de TV-serie PAW Patrol, het eerste nieuwe PAW Patrol 06-polsbandje uit.

De heer Wallage: “Al jaren werken de Reddingsbrigade en Politie nauw samen bij vermiste kinderen op het strand. De schrik is altijd groot voor ouders als een kind niet terug te vinden is in de drukte op het strand en nabij het water. Daarom is het nog beter om het zoekraken van kinderen te voorkomen. Vandaar dat wij op deze speciale dag de aandacht richten op ‘strandvermissingen’ en gezamenlijk ouders en jonge kinderen willen informeren over deze 06-polsbandjecampagne”.

Tips voor een veilig dagje strand met kleine kinderen
1) Houd kinderen altijd in de gaten zowel in het water als op het strand. Blijf in het water op een armlengte afstand van kleine kinderen.

2) Gebruik in zee geen vlinderbandjes bij uw kind in verband met de invloed van wind, stroming en golfslag.

3) Doe uw kind een 06-polsbandje om met hun naam en uw telefoonnummer erop.

4) Zorg dat u uw mobiele telefoon mee heeft, aan staat en voldoende is opgeladen.

5) Spreek een herkenbaar vast punt af, voor als jullie elkaar kwijt raken, bijvoorbeeld een strandtent of verdwaalpaal met herkenbare afbeelding.

6) Kind kwijt? Waarschuw direct de Reddingsbrigade, meld het bij een strandtent en begin met zoeken. Een verdwaald kind loopt meestal eerst met de zon in de rug weg. Meisjes met lange haren lopen vaak met tegen de wind in.

7) Is uw kind terecht? Word niet boos op uw kind, maar wees blij het weer te zien en troost uw kind indien nodig