Admarel tekent contract voor nieuw expeditiejacht

Admarel, het dochterbedrijf van Alewijnse Marine, heeft het contract getekend voor complete levering van geavanceerde lifestyle elektrische systemen aan boord van het nieuwe 77-meter lange expeditiejacht SeaXplorer. Het schip wordt gebouwd door Damen Shipyards Group in samenwerking met de luxe jachtenbouwer Amels. De SeaXplorer 77 is ontworpen voor extreme sporten en expedities in poolgebieden en gebieden rond de evenaar met mogelijkheden tot helikopteroperaties.

Admarel levert een compleet pakket aan elektrische systemen voor AVIT, CCTV en interne communicatie, inclusief de VSAT- en TVRO systemen aan boord van het expeditiejacht. Het bedrijf maakt onderdeel uit van het systeem integrator Alewijse Marine en is gespecialiseerd in het ontwerpen, leveren en onderhouden van elektrische systemen voor optimale veiligheid en communicatie aan boord van superjachten.

De dochteronderneming werkt al sinds het salesproces voor de SeaXplorer 77 nauw samen met de klant, om zo goed mogelijk aan de wensen te kunnen voldoen. Het resultaat: een zeer geavanceerd schip met de nieuwste technologische oplossingen die in de markt verkrijgbaar zijn, zoals een virtuele audio en video matrix op basis van de nieuwste netwerktechnologie.

De bouw van de SeaXplorer 77 vindt plaats op de werf van Damen Shipyards Galati in Roemenie en de afbouw staat gepland voor 2019/2020 bij Amels Holland, van Damen Shipyards in Vlissingen.